ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

ham-kaasbroodjes

27/6/2022

1 Comment

 
Mandy and more organiseerde (voorlopig) de laatste keer swiepswoepswap. Ik heb er verschillende keren aan mee gedaan, maar sinds de zwangerschap van Justin niet meer.
En nu deze drukke juni maand snapte ik weer waarom ik er de laatste 1,5 jaar niet meer aan mee deed en met 3 kinderen is de uitdaging niet minder groot geworden😉. Van de andere kant is het ook zo ontzettend leuk om eens door andermans recepten heen te bladeren en inspiratie op te doen. En een of meerdere recepten van een andere foodblogger te koken, dus Mandy hopelijk komt het in de toekomst nog eens terug (niet in juni graag😉). Voor nu heel erg bedankt voor het organiseren van weer een fantastische editie swiepswoepswap.
Foto
Ik ben deze keer gekoppeld aan Hussemusse, een hele leuke site met vele lekkere recepten die zijn ontwikkeld en gemaakt door moeder (Agnes) en zoon (Alex). Alleen dat maakt het al zo leuk en bijzonder dat ze deze site en recepten samen maken.

Maar als je ziet hoeveel recepten er op hun site staan krijg je keuze stress. Ik kan je vertellen dat het uiteindelijk gelukt is. Op ToDaisy’s staan al een lekker worstenbroodjes en saucijzenbroodjesrecept, maar nog geen kaasbroodje. Hussemusse heeft een heel lekker kaasbroodjes recept online staan (dat hebben we natuurlijk eerst geprobeerd). Met Dylan en Eliza-Jane hebben we er ham-kaasbroodjes van gemaakt, die vinden ze beide heel lekker dus was het een makkelijke keus. 
Foto

Ingrediënten voor 7 ham kaasbroodjes:

  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram ham
  • 150 ml melk
  • 90 gram geraspte kaas (belegen)
  • 1 theelepel grove (pittige) mosterd
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de ham in fijne stukjes.

Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut mee op laag vuur, zodat de bloem gaar wordt.

Schenk de melk bij het uienmengsel en blijf (tijdens het schenken al) roeren zodat je geen klontjes krijgt. Laat dit 2 minuten op laagvuur pruttelen. Zet het fornuis uit en schep de mosterd, gesneden ham en de 70 gram van de geraspte kaas door het uienprutje. Laat deze ragout afkoelen tot deze lauw is.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Proef de ragout en indien je nodig vindt kun je nog een beetje peper of zout toevoegen. Wij vonden het zo al heel erg lekker de kaas, ham en mosterd zorgen voor voldoende zout en smaak.

Terwijl de oven voor verwarmt en de ragout afkoelt kun je het bladerdeeg laten ontdooien. Klop het ei los met een klein scheutje melk.

Verdeel de afgekoelde ragout over de plakken bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei en vouw het deeg over de ragout. Druk de randen goed dicht met een vork zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Let op je moet er dus ook niet te veel ragout in doen, want als ze te vol zitten kun je het niet meer goed dichtvouwen.

Strijk de bovenkant van de ham-kaasbroodjes in met ei en strooi daarover nog wat geraspte kaas.

Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna nog een paar minuten afkoelen voor je ze serveert anders verbrand je je mond.

Smakelijk eten! 
Foto
1 Comment
Agnes link
27/6/2022 15:54:22

Echt superleuk dat je onze kaasbroodjes samen met je kinderen hebt gemaakt!

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact