Serveren jullie wel eens vis voor op de gourmet? Als niet iedereen van vis houdt wordt dit vaak als probleem gezien, omdat de sappen toch op de plaat komen. Nu kan het dit jaar niet, maar normaal hebben wij aan 1 gourmetstel niet voldoende. Dan kun je heel gemakkelijk afspreken op de ene bereiden we wel vis en op de andere niet. Deze zalmburgertjes kunnen ook goed in de pannetjes gebakken worden, voor mocht het echt een probleem zijn. Ingrediënten voor 8 mini zalmburgers:
Dep de zalm droog en snijd deze in grove stukken. Leg de zalm in een keukenmachine en laat deze de zalm grof hakken. Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken. Voeg de ui, knoflook, sap van een halve citroen, peper en zout toe aan de zalm in de keukenmachine. Hak dit alles samen met de zalm fijn, maar zorg dat het geen puree word je mag best de ui, knoflook en zalm herkennen. Als je er nu zalmburgertjes van maakt zijn ze nog aan de slappe kant, maar tijdens het bakken wordt het een stevige burger. Mocht je al een stevige burger willen voor het bakken voeg dan 1 à 2 eetlepels bloem toe. Bak de burger aan beide kanten in een paar minuten gaar op het gourmet. ![]()
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |