Hebben jullie vaste gerechtjes die altijd op tafel staan tijdens het gourmetten? Bij ons wel, zo staan er altijd bieflapjes op tafel. Persoonlijk hou ik wel van variatie, daarom maakte ik deze biefspiesjes. Toch bief, maar dan net een beetje anders. Laat vooral in de reacties achter wat jullie altijd op tafel zetten met gourmetten. Ik ben namelijk wel benieuwd of jullie wel variëren en wat juist voor jullie klassiekers zijn. Ingrediënten voor 8 gourmet biefspiesjes:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op het fornuis tot ze licht verkleurd zijn. Pas op als de pan eenmaal heet is dan gaat het snel voor je het weet zijn ze aangebrand. Was de basilicum en maak deze goed droog. Pluk vervolgens de blaadjes van de takken en doe deze in de keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas (in grove stukken of geraspt), de pijnboompitten, peper, zout en de olie toe aan de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn tot je en grove pasta hebt. Voeg net zoveel olie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Snijd de bief in stukken en smeer deze in met 2/3de van de pesto. Rijg de bief aan de prikkers en plaats ze in de koelkast voor minimaal 2 uur. De biefspiesjes hebben net als biefstuk niet zo lang nodig. Het is juist lekker als deze nog roze van binnen zijn.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |