ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Goudse moppen met blauwe bessen

26/8/2018

2 Comments

 
Ik bak regelmatig iets lekkers met onze dochter, ja ze heeft de liefde voor koken van haar moeder. Met haar eigen mes (de kiddikutter ideaal voor jonge kinderen ze kunnen er niet mee in hun vingers snijden!) staat ze regelmatig mee groenten te snijden. Als we samen gaan bakken zijn het meestal lekkere koekjes, cake of taartjes, maar iets waarbij ze kan meehelpen. Deze keer waren het de goudse moppen (neutraal die je voor op de foto ziet). Tussen de middag aten we yoghurt met blauwe bessen, dat inspireerde me tot deze koekjes. We hadden alleen al koekjes gebakken die dag dus heb ik gewacht tot ze in bed lag en alsnog een lading gebakken, zodat ik weer een leuk bakrecept met jullie kan delen. Volgende keer zal ik een hartig bakrecept met haar maken. Voor nu het recept van deze goudse moppen met blauwe bessen. Ps onze omgeving is blij met het feit dat ik weer aan het bloggen ben ze worden weer overladen met lekkers.
Foto
Ingrediënten:
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
200 gram roomboter
1 eidooier
Mespuntje zout
250 gram bloem
40 gram suiker
100 gram blauwe bessen

Was de blauwe bessen en dep ze goed droog met keukenrol.
Was de citroen en rasp de schil, alleen het gele van de schil. Je hebt overigens in de supermarkt kant-en-klare citroenrasp.

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en meng de basterdsuiker, boter, eidooier, een snufje zout en de citroenrasp door elkaar. Zorg dat het goed gemixt wordt tot een smeuïg geheel.
Voeg vervolgens de bloem toe en mix het tot het goed gemengd is maar nog niet als 1 bol aan elkaar plakt. Voeg de blauwe bessen toe. Op dat moment is het deeg bijna klaar je hoeft er alleen nog maar 1 geheel van te maken, door de blauwe bessen nu pas toe te voegen blijven ze heel.

Rol het deeg tot een rol van ongeveer 4 a 5 cm dik. Pak het deeg in plasticfolie in en laat het 45 minuten rusten in de koelkast of 20 minuten in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Strooi de 40 gram suiker op de werkbank en rol het deeg daar doorheen. Snijd de rol in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en leg ze op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de koekjes, want tijdens het bakken worden ze groter. Bak de goudse moppen goudbruin en bros in 15 minuten. Speel eventueel met het aantal bak minuten, want iedere oven is anders en ze moeten wel goed gaar zijn. Zonder blauwe bessen zijn ze iets brosser, maar dat heeft te maken met het vocht dat uit de vruchten komt.
Foto
2 Comments
tante jeanne
27/8/2018 06:50:28

Leuk om te zien Daisy dat je na de babypauze het bloggen weer opgepakt hebt. altijd leuk nieuwe ideen. Succes!

Reply
Daisy - ToDaisy's
27/8/2018 15:35:54

Dank je wel! Het is ook weer leuk en fijn om lekker te koken en erover te bloggen.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact