ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gnocchi met truffelroomsaus

17/9/2018

0 Comments

 
Ik vond het wel eens tijd voor een gnocchi recept op mijn blog, deze staan er namelijk nog geen op. Daarom vandaag dit super lekkere gnocchi recept met een truffelroomsaus. Naast dat het ontzettend lekker was is het ook nog eens een makkelijk en snel recept dat je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Ideaal dus om te maken na een drukke werkdag.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600 gram gnocchi
  • 4 biefstukken (ongeveer 500 gram samen)
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram spinazie
  • 1 grote rode ui
  • 150 ml (droge) witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • Runderbouillon(blokjes)
  • Scheut truffelolie
  • Olie
  • 1 klont roomboter
  • Peper
  • Zout
 
Pel de rode ui en snipper deze fijn. Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Fruit de ui met de champignons aan in een beetje olie.
 
Intussen kun je alles gereed maken om de gnocchi te koken. Zet een pan met water op het fornuis en maak op smaak met runderbouillon. Door de gnocchi daarin te koken krijgt deze direct de smaak van de bouillon mee anders kunnen ze een beetje flauw zijn vind ik. Breng de bouillon aan de kook.
 
Voeg de bloem toe aan het champignonmengsel en bak deze gaar op zacht vuur. De bloem is gaar als het mengsel wit uitslaat. Blus het geheel af met de witte wijn en breng dit al roerend (met een garde) aan de kook. Ik heb een dochter die mee eet, daarom zorg ik dat de witte wijn goed gekookt heeft, zodat de alcohol vervlogen is. Blijf roeren tot het een gladde saus is en voeg dan de slagroom toe.
Voeg 2 eetlepels tapenade toe. Zet hem op laag vuur en laat de saus indikken. Voeg ondertussen hand voor hand de spinazie toe.
 
De bouillon zal ondertussen wel koken. Kook hier de gnocchi in, zoals op de pak staat beschreven. Als ze boven drijven kun je ze eruit halen dan zijn ze gaar. Laat de gnocchi uitlekken in een vergiet. De bouillon kun je best nog een keer gebruiken, dus giet hem niet weg maar maak er eventueel een soep en vries deze in. Giet een scheut truffelolie bij de gnocchi en schep dit er goed doorheen.
 
Intussen verhit je in een koekenpan een scheut olie en boter. Dep de bief droog met keukenrol en breng deze op smaak met peper en zout. Bak de bief in een gloeiendhete koekenpan met olie en roomboter, zodat de bief direct kan dicht schroeien. Als de biefstuk een gemiddelde dikte heeft bak ik hem maximaal 2 minuten aan iedere kant.
 
Voeg de uitgelekte gnocchi bij de truffelroomsaus en met het door elkaar.
 
Verdeel de gnocchi over de borden en garneer het met de bief.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact