Fruit is niet alleen lekker en gezond voor tussendoor, maar ook goed te combineren in je avondmaaltijd. Vorige week liet ik jullie zien dat ananas niet alleen lekker is op pizza maar ook in een gevuld stokbrood. Vandaag is de mango aan de beurt, namelijk ook een heerlijk gevuld stokbrood met onder andere mango. Dit stokbrood is lekker voor de lunch, als avondeten, bij de soep, maar ook voor bij een borrel. Kortom je kunt het eten wanneer je het wilt. Ingrediënten voor 2 gevulde stokbroden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kip in dunne repen. Meng hier de kipkruiden en olie door en laat de marinade intrekken. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees zo dicht mogelijk tegen de pit af. Snijd daarna mooie dunne plakken van de mango. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd deze in dunne repen. Was de courgette en snijd deze in dunne schijven. Maak om de 1,5 cm inkepingen in het stokbrood. Haal er zelfs bij iedere inkeping een klein puntje brood uit, zodat je het stokbrood goed kunt vullen. Dit kun je doen door 2 snede te maken en deze schuin naar elkaar toe te snijden. Zorg wel dat je het stokbrood niet helemaal doorsnijdt, want dan krijg je losse plakken. Vul iedere inkeping met mango, courgette en paprika. Verdeel de kip boven over het stokbrood, zorg dat op iedere snee stokbrood kip ligt. Kruid het stokbrood nu met een beetje peper en zout. Kruimel tot slot de feta over de stokbroden heen. Plaats de bakplaat met de stokbroden in de oven voor en bak het stokbrood in 15 à 17 minuten goudbruin en de kip gaar. Dien de stokbroden op een plank op, zodat iedereen er stukjes af kan scheuren.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |