Vandaag een oud recept in een nieuw jasje en ook direct de receptuur verfijnd. Voordat wij kinderen kregen hadden we regelmatig op vrijdagavond bij mijn ouders ‘Keek op de Week’. Onder het genot van een hapje en drankje bespraken wij de week dan met elkaar (ouders, broer, zus en aanhang). Met twee kinderen werd dat toch wat anders. Een paar weken geleden was het weer eens en nu bij ons. Deze keer maakte iedereen hapjes en nam dat mee, zo stonden er nachos, tapenades, salades, enzovoort op tafel (lees we hadden er met 15 man voldoende aan gehad). Ik maakte dit heerlijke gehaktbrood. Ik gebruikte ook daadwerkelijk 1 kilo gehakt en het was bijna helemaal op, met de vraag of het recept al online stond. Daarom nu de vernieuwde versie van het gehaktbrood online. Hiernaast de oude foto wat een verschil hé ;) Ingrediënten voor gehaktbrood:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de ui en snipper deze fijn. Pel de knoflook en pers deze in een knoflookpers, mocht je deze geen hebben hak de knoflook dan fijn. Was de paprika verwijder de zaadjes en snijd deze in fijne blokjes. Meng de groentes, samen met het ei, paneermeel en de kruiden door het gehakt. Mocht je wat zuinig zijn geweest met de kruiden en willen testen of de smaak van het gehakt goed is bak dan een klein beetje gehakt in een pan en proef dit. Leg het gehakt in een cakeblik en druk het goed aan, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Plaats het gevulde cakeblik in de voorverwarmde oven voor 50 à 60 minuten. Zorg dat het gehakt goed heeft kunnen garen het is belangrijk dat je het gaar serveert. Bij twijfel snijdt het gehaktbrood dan een keer doormidden om te kijken of het in zijn geheel gaar is. Serveer het op een mooie plank met een mes erbij en iedereen kan zelf stukken snijden. Het is zowel warm als koud lekker. Bij ons was iemand die geen koud vlees lust dus voordat ik het serveerde heeft het nog even 10 minuten in aluminiumfolie in de oven gelegen om op te warmen.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |