ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gehaktballetjes in tomatensaus

28/9/2018

0 Opmerkingen

 
Dit recept is een echte klassieker die ik van mijn moeder heb geleerd. Hier maak ik altijd een grote pan van (lees het dubbele recept), zodat ik meteen wat bakjes kan invriezen.

Zoals jullie wel merken kook ik niet zo vaak met pakjes en zakjes en maak ik veel van de sausen zelf, maar dit is zo’n recept waarbij ik wel gebruik maak van zakjes.

Mijn moeder maakte dit onder andere altijd met de kermis en carnaval. Dan was/is het een zoete inval wie er komt eten en maakte ze een grote pan. Wat overbleef deed ze vervolgens gewoon in de diepvries. Dit doet ze vaak nog op de maandag van de kermis en carnaval dus reden genoeg dat we met die dagen met zijn alle bij haar aan tafel zitten.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 500 gram gehakt
  • 400 gram champignons
  • 4 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 liter runderbouillon (2 runderbouillonblokken)
  • Knorr witte saus
  • Olie

Maak de runderbouillon (water en bouillonblokken) en breng deze aan de kook.

Intussen kun je de gehaktballetjes draaien. Indien je gehakt niet gekruid is maak het dan op smaak met peper, zout, aromat, vleeskruiden en paprikapoeder.

Bak de gehaktballetjes aan in een diepe koekenpan of hapjespan met een scheutje olie.

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

De bouillon is in de tussentijd klaar.  Voeg eetlepel voor eetlepel van de witte saus aan de bouillon toe en blijf roeren met een garden. De witte saus is klaar als het een iets dikkere saus is geworden.

Als de gehaktballetjes bijna gaar zijn kun je de champignons toevoegen. Bak deze mee tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Tot slot schep je beetje bij beetje de witte saus bij de gehaktballetjes tot er naar jouw inzicht voldoende saus bij zit.

Maak de saus eventueel op smaak met peper en zout. Ik vond dit niet nodig doordat de bouillon en witte saus al voldoende zout bevatten.  

Lekker om er brood bij te serveren, maar rijst of pasta kan ook.
Foto
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact