ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Frittata van spaghetti

18/5/2015

0 Comments

 
Goedemorgen, gister aten wij een lekkere frittata, maar dan anders. Bij Oil&Vinegar liggen meestal ook recepten, daar zag ik deze frittata ook tussen liggen. Ik heb hem wel aangepast, want in dit recept gebruiken ze natuurlijk allemaal ingrediënten van de winkel en deze heb ik niet allemaal in huis. De producten die ik heb gebruikt zijn gewoon bij de plaatselijke supermarkt te verkrijgen. Ook heb ik hem wat opgepimpt met extra groenten.
Foto
Benodigdheden voor 4 personen: 250 gram spaghetti, olijfolie, 5 el. Bruschetta kruiden, 200 gram spekjes, 50 gram zongedroogde tomaten, 1 ui, 4 eitjes, 125 gram crème fraîche, 100 gram geraspte kaas, 4 el olijven, 250 gram champignons, 3 tomaten, 70 gram rucola, peper en zout en een springvorm.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekjes uit in een wokpan, je hoeft geen olijfolie of boter in de pan te doen er komt voldoende vet vrij van de spekjes. Kook de spaghetti gaar in water met een beetje zout, breek ze 1 keer door midden heb je bij het mengen later profijt van. Snijd intussen de champignons in dunne plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Als de spekjes voldoende hard zijn kun je wat vet afgieten. Bak vervolgens de ui even mee aan. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze ook mee. Was en snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg dat toe aan het spekjesmengsel. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en halveer de olijven. Voeg dit ook toe aan het mengsel.

Meng de bruschetta met een 3 el lauw water, de kruiden nemen dit op en worden wat soppig. Als de kruiden het water heeft opgenomen voeg dan 3 el olijfolie toe.
Giet de spaghetti af zodra deze gaar is en meng hier de bruschetta doorheen. Meng vervolgens de spaghetti goed door het spekjesmengsel. Laat dit nog even op laag vuur staan intussen kun je het eimengsel voor de frittata maken.

Breek de vier eieren in een kom, waar je goed in kunt kloppen en voldoende in past. Klop de eieren los met de crème fraîche en geraspte kaas. Maak het eimengsel op smaak met peper en zout. Meng dit mengsel met de pastamengsel.
Vet de springvorm in en schep het pastamengsel in de springvorm. Plaats dit voor 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de frittata klaar is haal hem uit de oven garneer hem nog eens met wat olijven en zongedroogde tomaten en de rucola sla.

Smakelijk eten!
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact