ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Frittata met kabeljauw

3/10/2018

0 Comments

 
Wisten jullie dat de frittata de Italiaanse variant van de omelet is. Het werd daar vroeger gemaakt uit armoede. De mensen gebruikte de restjes eten van de dag daarvoor, zodat ze niet twee dagen hetzelfde hoefde te eten. Er zijn wel diverse verschillen met de omelet zoals, onze omelet is vaak dun en wij bakken hem op redelijk hoog vuur. De frittata is een stuk dikker, veel rijker gevuld en wordt op laag vuur of in de oven langzaam gegaard. De frittata is vaak gevuld met diverse soorten groenten en vlees. Als je groenten toevoegt die niet binnen 10 minuten gaar zijn is het verstandig om deze even kort voor te blancheren.

Wat doen jullie meestal qua groenten en vlees in de frittata? Qua groenten is het bij mij altijd verschillend (overigens ook een ideale restjes maaltijd die frittata), maar als ik hem maak doe ik dat altijd met vlees of vegetarisch. Dat bracht me op het idee om een keer een vis variant te maken. Nu had ik nog een stukje kabeljauw in de vriezer liggen dat een miskoop was. Ik koop meestal mijn vis bij een visboer, maar een tijdje terug kocht ik bij de supermarkt kabeljauw van Iglo. Als je niet van fabrieksvis houdt, doe dit dan vooral niet het was een samengeperst perfect vierkant stukje. Ik wist niet zo goed wat ik nog kon maken van het overgebleven stukje, deze frittata was daar perfect voor.

Mocht je over hebben geen probleem het is goed in te vriezen of ook lekker om de volgende dag als lunch te eten.
Foto
Ingrediënten voor 1 frittata:
  • 250 gram kabeljauw
  • 8 eieren
  • 150 gram doperwten
  • 150 gram cherrytomaten
  • 75 gram belegen kaas geraspt
  • 1 kleine prei
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 liter vis- of groentebouillon
  • Dille
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je de frittata in een pan wilt garen, hoeft dit natuurlijk niet.

Breng de bouillon aan de kook.

Was de prei en snijd deze fijn. Was hem nogmaals goed en laat het uitlekken. Was de cherrytomaatjes.

Als de bouillon kookt, zet hem dan klein en leg de kabeljauw voorzichtig in de bouillon. Laat de kabeljauw hier ongeveer 3 minuten inliggen voordat je deze er weer uit haalt. Deze manier van garen heet pocheren.

Meng de doperwten, prei en cherrytomaatjes door elkaar en verdeel ze over een ovenschaal.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en verdeel deze over de ovenschaal.

Breek de eieren in een kom en klop deze los. Voeg de yoghurt toe en klop deze door de eitjes heen. Maak het mengsel op smaak met peper, zout en dille. Zorg dat je er voldoende kruiden in doet, want de groenten zijn nog ongekruid. De vis heeft wel al smaak mee gekregen van de bouillon. Voeg tot slot de geraspte kaas toe en klop het mengsel goed door elkaar.

Giet het eiermengsel in de ovenschaal en plaats deze voor 30 minuten in de oven.

Als je het in een pan wilt klaar maken, zorg dat je dan een pan gebruikt met een goede antiaanbaklaag. Verwarm de pan met een scheutje olie en een klontje boter op het fornuis. Verdeel de groenten en kabeljauw over de pan en giet daarover het eiermengsel. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 à 20 minuten op middelhoog vuur gaar worden.


Ps. De laatste foto is gemaakt door Luke, ik moest weg voor de frittata klaar was.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact