ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Flammkuchen met groene asperges

30/12/2018

0 Comments

 
Foto
De flammkuchen kun je vergelijken met de pizza alleen smeer je deze niet met tomatensaus in, maar in dit geval met crème fraîche. Het basisrecept van het deeg is makkelijk om te maken, maar van tante Fanny hebben ze het ook kant-en-klaar in de winkel liggen. Je kunt de flammkuchen eten als avondmaaltijd, maar ik sneed hem in kleine stukjes en serveerde hem als hapje.
Deze keer belegde ik hem vegetarisch, maar met vlees en vis is het ook ontzettend lekker. Er staat zelfs al een recept met zalm op ToDaisy’s. En mocht je over hebben, je kunt hem goed invriezen en een paar weken later nog eens eten.
 
Ingrediënten voor het deeg:
  • 250 gram bloem
  • 4 gram gist (droge)
  • 150 ml lauwwarm water
  • Snufje zout
  • Scheutje olijfolie
 
Ingrediënten voor het beleggen van de flammkuchen:
  • 100 gram groene asperges
  • 2 rode uien
  • 150 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten reepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Weeg al de ingrediënten zorgvuldig af. Maak een kuiltje in het bloem en doe daar de gist in en bedek deze met bloem. Het zout mag het gist niet direct raken. Giet daarop het water en meng dit door de bloem.

Als het eenmaal gemengd is kun je een snufje zout toevoegen. Voeg ook een scheutje olie toe en kneed het deeg goed door elkaar. Als je daarvoor geen goede keukenmachine hebt kun je dit het beste met de hand op de aanrecht doen.

Kneed zolang tot het deeg niet meer aan je vingers blijft plakken en je een mooi soepel deeg hebt. Hiervoor hoef je geen extra bloem toe te voegen. Vet een kom in met olie en leg hier de deegbal in om hem te laten rijzen. Dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg en uur in een warmer omgeving rijzen.


Verwarm de oven voor op 250 graden.

In de tussentijd kun je de uien pellen en in dunne halveringen snijden. Snijd of breek de kontjes van de asperges en maak de oesterzwammen schoonheid en scheur deze in grove stukken.

Als je verse bieslook gebruikt hak deze dan fijn. Je kunt het ook met een schaar fijn knippen😉. Breng de crème fraîche op smaak met de bieslook, peper en zout.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

Als het deeg gerezen is kun je de flammkuchen gaan maken. Verdeel het deeg in twee gelijken delen. Bestuif de aanrecht met een beetje bloem, zodat het deeg niet blijf plakken. Rol met behulp van een deegroller een van de bollen dun uit.

Bestrijk het deeg met de helft van het crème fraîche mengsel. Verdeel hierover de gesneden rode ui, asperges, oesterzwammen en zongedroogde tomaten. Strooi hierover ook nog een beetje peper en zout, want de groentes zijn nog niet gekruid. Maak het af door de helft van de geraspte Parmezaanse erover te strooien. Overigens gebruik je van alles de helft voor de ene flammkuchen, zodat je de andere ook nog kunt beleggen.

Plaats de flammkuchen voor 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin is. Mocht hij nu nog niet gaar zijn laat hem er dan nog wat langer in staan, iedere oven is namelijk anders.

In de tussentijd kun je de andere flammkuchen maken, zodat deze direct daarna in de oven kan.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact