ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Filodeegbakjes met kippenragout

5/12/2018

0 Comments

 
Volgen jullie ToDaisy’s ook op Instagram? Dan heb je vorige week een sneak peak van dit gerecht kunnen zien. Dit was namelijk een van de laatste kerstrecepten die ik maakte. Het eerste van de drie voorgerechten die dit jaar op de blog gaan verschijnen. En natuurlijk had ik meer dan voldoende ragout gemaakt om het ’s avonds zelf te eten. Wij aten het met rijst en Eliza-Jane vond het zo lekker dat ze twee keer haar bord vol schepte. Zoveel had ik haar nog niet zien eten.

Gedurende de bereiding veranderde ik het recept nog, dat doe ik wel vaker omdat ik dan toch nog een kruid toe voeg of juist niet. In dit geval was het anders ik had het zo’n beetje klaar toen ik erachter kwam dat ik helemaal geen slagroom in huis had. Gelukkig wel kokosmelk, dus de kokosmelk kun je ook vervangen door slagroom. We vonden het met de kokosmelk allemaal ontzettend lekker. Kip en kokos gaat natuurlijk goed samen, dus heb ik het niet nog eens gemaakt en het recept gewoon aangepast.
Foto
Ingrediënten:
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 eetlepels bloem
  • 600 ml kippenbouillon (600 ml water en 1,5 blokje kippenbouillon)
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram boter + 1 klontje
  • 1 pak Filodeeg
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Kook de kipfilet in de kippenbouillon gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen. Bewaar de bouillon je hebt nu waarschijnlijk ongeveer 500 ml over. Deze heb je zo direct nodig voor de ragout.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Bak de champignons in een stoofpan met een klont boter gedurende 5 minuten op hoog vuur. Pel de ui en snipper deze fijn. Bak de ui mee met de champignons tot ze glazig zijn.

Haal zowel de champignons als de uien uit de pan. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Bak de bloem ongeveer 2 minuten mee, zonder dat hij verkleurd. Voeg een soeplepel bouillon toe en klop met een garde door de bloem tot dat het een gladde saus is. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en je een gladde saus hebt. Laat de ragout ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Haal het filodeeg uit de diepvries. Het ligt eraan met hoeveel personen je kookt, maar je hebt ongeveer 1 vel nodig voor 1 filodeegbakje.

Verwarm de oven voor op 200 graden

In de tussentijd kun je het kippenvlees plukken. Dit gaat het gemakkelijkste met een vork of met je handen. Je plukt het kippenvlees dan uit elkaar. Snijd het vervolgens in kleinere stukken. Voeg de champignons, ui en het kippenvlees toe aan de ragout.

Als alles goed door elkaar is geroerd kun je de kokosmelk toevoegen. Proef tot slot de saus en breng deze op smaak met peper en zout toe.

Vet een muffinvorm in met olie.
Intussen is het filodeeg ontdooit. Smeer de vellen aan beide zijdes in met olie. Snijd de vellen in drieën, dit kan gewoon op de vouwlijnen. Leg de bladen filodeeg in de muffinvorm, je hebt ongeveer 1 blad nodig per vorm.

Vul de filodeegbakjes met de kippenragout en plaats deze voor 15 à 20 minuten in de oven.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact