ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Een frisse zomerse salade met tonijn

13/3/2015

1 Comment

 
Soms heb je van die dagen dat je echt ergens zin in hebt. Gister was zo’n dag dat ik ontzettend veel zin had in een lekkere zomerse salade. Ik denk dat ik weer toe ben aan de zomer doordat lekkere zonnetje dat er gister stond en de lekkere salades en lichte maaltijden die daarbij horen.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: ½ kropsla, 100 gram bonen, 2 blikjes tonijn (in water of olie) of 2 verse stukjes tonijn, 2 eitjes, een handje vol cherrytomaten, pijnboompitten, groene olijven, 250 gram champignons, olijfolie, peper, zout, 1/2de citroen, honing en mosterd.

Maak de boontjes schoon, snijd ze doormidden en kook ze beetgaar in water met een beetje zout. Je kunt de eitjes aan de boontjes toevoegen, deze moeten hard zijn dus kunnen gewoon mee koken. Intussen kun je de pijnboompitten roosteren in een warme pan op laag vuur, zodat je in kunt grijpen als het ineens hard gaat. Verwijder de buitenste bladen van de sla, deze zijn meestal minder mooi en het viest. Snijd de sla in reepjes en was ze in een vergiet, laat het goed uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Als de pijnboompitten geroosterd zijn kun je ze uit de pan halen en een klein scheutje olijfolie in de pan doen en daar de champignons in gaar bakken. In de tussentijd kun je het water/olie van de tonijn afgieten en de cherrytomaatjes en groene olijven halveren. Giet de boontjes af als ze voor jou voldoende gaar zijn, ik vind het lekker om ze beetgaar te eten. Ook de eitjes zijn nu hard gekookt laat deze even verschieten onder koud water zodra je het kokend water hebt afgegoten.
Voordat je de salade gaat opmaken kun je een dressing maken, er zitten zoveel diverse smaken in dat alleen een scheutje goede olijfolie al erg lekker is. Maar een dressing die er erg lekker bij is en je snel zelf kunt maken met producten die bij iedereen in de keuken staan is natuurlijk nooit mis. Meng 4 eetlepels olijfolie met 2 el citroensap (pers de halve citroen uit), 1 tl honing en 1 tl mosterd. Maak deze dressing op smaak met peper en zout. Check tussentijds wel even de champignons en zet het vuur uit als ze klaar zijn.

Na het maken van de dressing kun je de salade gaan opbouwen, je kunt dit in een grote schaal doen of per bord. Leg eerst de sla in de kom en voeg daar alle boven genoemde ingrediënten aan toe (champignons, boontjes, tomaten, olijven, uitgelekte tonijn en pijnboompitten) en meng dit goed door elkaar. Pel de eitjes en snijd deze in vieren, leg deze boven op de salade. Maak de salade af met de dressing.

Bon Appetit!


p.s. Wat ik over had heb ik bewaard in een bakje en kan ik vandaag lekker als lunch opsnoepen.
1 Comment
Gerben
15/4/2015 08:27:24

Ons Annie vond deze gruwelijk lekker!

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact