ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Easy tomatensoep

7/1/2019

0 Reacties

 
Foto
Ik vind het altijd leuk als volgers vragen of ik van een bepaald gerecht een lekker recept heb. Zo was het ook met deze tomatensoep. Je kunt tomatensoep op verschillende manieren maken, ik heb het deze keer heel basic en simpel gehouden, maar niet minder lekker.
Voor deze tomatensoep ontvelde ik de tomaten. Dat is niet noodzakelijk, je kunt ze ook ontveld toevoegen en de soep achteraf zeven. Persoonlijk vind ik ontvellen minderwerk dan zeven, daarom gebruikte ik deze techniek. Mocht je helemaal geen problemen hebben met de velletjes van de tomaat in je soep kun je deze hele stap over slaan en hoef je de soep ook niet te zeven.

Ik maakte een vegetarische soep, maar als je graag vlees in je soep hebt voeg dan 150 gram gehakt toe aan je boodschappenlijstje. Draai balletjes van het gehakt en voeg deze samen met de groentebouillon toe, zodat ze de tijd krijgen om te garen.

Ingrediënten voor 2 liter tomatensoep:
  • 1,3 kg vleestomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Breng water aan de kook, zodat je de tomaten kunt ontvellen. Was de tomaten en verwijder de kroontjes uit de tomaten terwijl je wacht tot het water kookt. Snijd vervolgens met een mes een kruisje aan de bolle kant van de tomaat.

Zet een bak met ijs(koud)water klaar. Als het water kookt leg je één tomaat voor 10 seconden in het kokende water. Haal de tomaat eruit en laat ze direct schrikken in het koude water. Op deze manier stop je het kookproces en zie je het velletje loskomen. Met behulp van een mes kun je het velletje er zo aftrekken. Herhaal dit bij alle tomaten.

Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Ook de tenen knoflook kun je pellen en in plakjes snijden. Verwarm een grote (soep)pan met een scheutje olie en fruit hier de ui en knoflook in.

Als je verse tijm gebruikt pluk dan de blaadjes van de takjes.

Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze na ongeveer 2 minuten samen met de tijm toe aan de uien. Bak de tomaten gedurende 3 minuten mee voor je de groentebouillon toevoegt.

Zorg dat de soep tegen het kookpunt aanzit, maar niet kookt en laat hem 20 tot 25 minuten zo pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer tot alles fijn is. Indien je de tomaten niet ontveld had en geen velletjes in je soep wilt kun je de soep hierna zeven. Oh ja mocht je gehakballetjes toegevoegd hebben, zorg dan dat je deze eruit haalt voor je de soep zeeft. Je kunt ze overigens ook pas na het zeven toevoegen, laat de soep dan nog wel even pruttelen zodat de balletjes kunnen garen.

Proef de soep en breng hem op smaak met peper en zout.

Dien de soep op in kommen en garneer de tomatensoep eventueel met een takje tijm en wat stukjes tomaten.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact