ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Couscoussalade met tuinbonen

3/8/2016

0 Comments

 
Sinds onze dochter geboren is ben ik nog gekker op koude gerechten. Alles wat namelijk niet koud is wordt vanzelf koud, omdat je met een kleine niets kan plannen en ze haar eigen ritme eropna houdt. Wat wij als ouders natuurlijk geen probleem vinden, alleen is het af en toe wel jammer van die lekkere warme maaltijd. Daarom nog een lekkere en simpele couscoussalade met tuinbonen die nu nog vers verkrijgbaar zijn.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram couscous, 1 stukken gerookte kip, 2 kg tuinbonen (ongedopt), 100 gram ruwe ham, 150 gram cherrytomaatjes, 75 gram rucola, 50 gram olijven, 300 ml water, 75 gram feta, 1 citroen, 2 tl balsamicoazijn, 1 tl suiker, 2 el olijfolie, peper en zout.
 
Dop de tuinbonen en blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak daar de ruwe ham in. Als de ham klaar is laat hem uitlekker op een bord bedekt met keukenrol, er komt namelijk het nodige vet vanaf.
Giet de tuinbonen af, je kunt dit water opvangen en gebruiken om de couscous in te garen. Spoel de tuinbomen af onder stromend koud water (of dompel ze onder in ijswater). Nu kun je ze voor de tweede keer doppen, dat houdt in dat je het ‘witte’ velletje eraf haalt. Nu hou je felgroene tuinbonen over.
 
Giet de couscous in de slakom waar je de salade in wilt maken. Kook 300 ml water of gebruik 300 ml van het opgevangen vocht en giet dit over de couscous heen, roer er een keer goed doorheen. Dek de kom af met een groot bord of deksel, zodat het vocht niet ‘ontsnapt’. Laat dit ongeveer 10 minuten staan, zodat de couscous het vocht goed op heeft kunnen nemen. Nu kun je de couscous losroeren.
 
Intussen kun je de cherrytomaatjes en olijven halveren. Snijd de kip in reepjes en het snijwerk is klaar.
Voeg vervolgens de tuinbonen, cherrytomaten, olijven en de kip toe aan de couscous. Breek de ruwe ham in stukken en voeg deze samen met de rucola en feta ook toe aan de salade.
 
Pers voor de dressing de citroen in een kommetje. Voeg hier 2 tl balsamicoazijn, 1 tl suiker, 2 el olijfolie, peper en zout aan toe en roer het goed door elkaar. Proef of de saus goed op smaak is. Hij mag best sterk van smaak zijn, zodra hij onder de salade zit valt dit namelijk mee.
Giet de dressing over de salade en roer het goed door elkaar. Proef de salade nu in zijn geheel en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
 
Indien je de salade in de ochtend maakt voor de avond, zou ik hem pas voor je gaat eten proeven. De smaken hebben dan namelijk de tijd gehad om in elkaar te trekken dan proef je beter de salade nog zout of peper nodig heeft.
 
Je kunt de salade ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact