ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Courgetti vongole (venusschelp)

27/5/2019

0 Comments

 
Foto
Dit recept staat al een tijdje voor jullie in de wacht. Ik heb het namelijk op de valreep van vorige zomer gemaakt, lees half september. Aangezien ik dit een zomers recept vond heb ik het klaar gezet voor vandaag. 

Spaghetti vongole is een echt klassiek gerecht in het Nederlands noemen we dit schelpdier ook wel de ‘venusschelp’.
Het is een hele simpele spaghetti, met weinig poespas die je in mum van tijd op tafel hebt staan. Ik heb er alleen een kleine twist aangegeven, ik heb de spaghetti vervangen door courgetti, wat hem ook nog koolhydraatarm maakt. Als je de courgetti kant-en-klaar koopt heb je deze courgetti binnen 20 minuten op tafel staan.

Eliza-Jane heeft dit gerecht echt ontzettend goed gegeten. Ze vond de vongole ontzettend lekker. Mama ik wil nog meer schelpenbeestjes zei ze als ze haar bordje weer leeg had. Ik maakte voor Eliza-Jane wel een kleine aanpassing zoals je leest bij het babyproof gedeelte.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 (kleine) sjalotten
  • 1/2de peper
  • 2 kilo vongole (venusschelp)
  • 1/2de bosje peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2de citroen
  • 4 courgetten of 600 gram courgetti
  • 1 dl (droge) witte wijn
  • 2 liter groentebouillon
  • Zout

Als je geen kant-en-klare courgetti koopt, begin dan hier mee dat kost het meeste tijd. Was de courgettes en maak er courgetti van. Hier heb je speciale keukentools voor, maar je kunt het ook zelf snijden. Snijd dan eerst hele dunne plakken van de courgette en snijd deze in lange dunne reepjes. Leg ze in koud water zodat ze niet uitdrogen als je de rest snijdt.  

Was de schelpen en haal de slechte eruit. Als je verse schelpen hebt zijn de slechte schelpen de kapotte of die niet meer dichtgaan ook niet als je erop tikt. Gooi de slechte schelpen weg.

Breng de bouillon aan de kook.

Pel de sjalotten en knoflook. Snipper de sjalotten fijn en hak de knoflook fijn. Was de peper, haal de zaadjes eruit en hak de peper fijn. Als je van pittig houdt, laat de zaadjes er dan vooral in zitten.

Schenk een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook, ui en peper. Was de peterselie en hak deze fijn. Bak ook de peterselie even mee, houd 1 eetlepel peterselie apart voor de garnering.

Doe de vongole erbij en roer het geheel een paar keer goed om. Voeg nu de witte wijn toe en plaats de deksel op de pan. Kook de schelpen in een afgedekte pan gaar in ongeveer 3 minuten of totdat ze allemaal open zijn gesprongen.

Pers de halve citroen.

Intussen heeft de bouillon gekookt, zet hem klein en kook de courgetti in 3 minuten gaar.

Giet de courgetti af en voeg deze bij de vongole. Proef de courgetti breng hem indien nodig op smaak met zout. Maak de courgetti af met het sap van de halve citroen.

Garneer het geheel met de overgebleven peterselie. Serveer het gerecht direct.

Babyproof
Ik bakte de peper in een aparte pan en voegde deze pas toe toen ik al een bordje voor Eliza-Jane uitgeschept had. Dat deed ik overigens ook met het zout.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact