ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Citroenrisotto met gamba's

8/10/2018

0 Comments

 
Deze herfst is echt heerlijk. Die mooie nazomerse dagen mogen van mij nog wel even door blijven gaan. Dat zorgt ervoor dat ik af en toe ook nog gerechten maak die een zomers tintje hebben. Deze simpele citroenrisotto is er een van.
Over het algemeen wordt risotto veel in de winter gegeten, maar dit recept is een echt zomer/lente recept door de frisse citroen. Met deze warme nazomerdagen vind ik het voor nu ook gewoon een herfstrecept.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 rode ui
  • 350 gram risottorijst
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 225 gram buffel mozzarella
  • 1 eetlepel roomboter
  • 5 bosuitjes
  • 500 gram gamba’s
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Pel en snipper de ui en pel ook het teentje knoflook en hak deze fijn. Fruit de ui en knoflook op laag vuur aan in een scheut olie tot deze glazig zien.

Warm de groentebouillon op of maak groentebouillon met behulp van bouillonblokjes.

Voeg de risotto rijst toe aan de ui en zet het vuur iets hoger. Bak de rijst 2 minuten mee en roer het regelmatig door elkaar.  

Blus de risotto af met de groentebouillon. Giet in een keer alle bouillon erbij en leg de deksel erop. Het duurt ongeveer 15 à 20 minuten voor de risottorijst al het vocht heeft opgenomen. Proef de rijst als het vocht opgenomen is. Indien de korrel nog hard is en dus niet gaar voeg je nog wat extra kokend water toe. De risotto is klaar als hij beetgaar is.

Was de bosui en snijd deze in dunne ringetjes.

Was de citroen en rasp de schil van de citroen, alleen het gele stop bij het witte. Pers een helft van de citroen uit. Als de risotto gaar is kun je de rasp, het sap van de citroen, de roomboter en 2/3de van de bosuien toevoegen, roer het goed door de risotto heen.

Leg de gamba’s op de risotto en laat ze gaar worden. Draai ze na een paar minuten om, zodat de andere kant ook goed kan garen. Als ze gaar zijn haal ze dan uit de pan en houdt ze warm in de oven. Je kunt ze ook in een andere pan garen, maar door ze in de risotto te garen krijgt de risotto ook de smaak en de sappen van de gamba’s mee.

Brokkel de mozzarella boven de risotto en laat deze smelten en door de risotto opnemen. Dat maakt hem lekker smeuïg. Rasp de Parmezaanse kaas boven de citroenrisotto en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Als de Parmezaan en mozzarella helemaal zijn opgenomen en het geheel goed op smaak is kun je de risotto serveren.

Verdeel de citroenrisotto over de borden en garneer de risotto met de gamba’s. Strooi daarover nog de achter gehouden bosuitjes.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact