ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Ciabatta brood op Italiaanse wijze

22/11/2014

0 Reacties

 
Een tijdje geleden heb ik al eens een brood gemaakt. Nu had ik laatst ergens een ontzettend lekker Italiaans brood geproefd, waar ik het recept van heb gekregen. Om er toch een beetje een ToDaisy's touch aan te geven heb ik wat ingredienten toegevoegd en het brooddeeg ook zelf gemaakt. Het is een ontzettend lekker en eenvoudig recept voor bij de soep of tijdens een feestje.
Foto
Ingrediënten voor 1 brood: 1/2de zakje gist (zit 7 gram in), 1/2de tl suiker, 1 dl tomatensap, 10 cl water, 175 gram bloem +, 3/4de tl zout, 1 el olijfolie, 1 el. Italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, 1/2de potje zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijven, verse basilicum en oregano.
 
Meng de gist met de suiker en 10 cl lauw water en laat het even werken. Intussen kun je de (gezeefde) bloem afwegen en samen met het zout en de italiaanse kruiden in een kom doen. Verwarm de tomatensap in een pannetje tot die lauw/warm is. Meng het gistmengsel goed met de tomatensap en voeg dit samen met de olijfolie toe aan de bloemmengsel. Kneed het deeg enkele minuten goed door. Laat het vervolgens afgedekt met een natte theedoek of plasticfolie besmeerd met een beetje olijfolie 30 minuten rijzen.
 
Ondertussen kun je alle ingredienten om het brood mee te vullen snijden. Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook fijn en de olijven in ringen. Ook kun je de pijnboompitten een beetje verwarmen in een pan, dan wordt de smaak nog beter. Rasp de Parmezaanse kaas tot je ongeveer een handje hebt.
 
Als het deeg 30 minuten heeft gerezen kun je het uit gaan rollen en vullen. Strooi eerst wat bloem op de aanrecht, zodat het deeg niet aan de aanrecht blijft plakken. Zorg dat je het deeg uitrolt tot een plak van ongeveer 40 cm bij 20 cm. Stooi hier in het midden de knoflook, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, olijfringen, parmezaanse kaas en verse kruiden op. Rol het deeg met de vulling stevig op in de vorm van een stokbrood. Een slag voordat je bij het einde bent vouw dan de zijkanten naar binnen, zodat de kaas er tijdens het bakproces niet allemaal uitloopt. Laat dit nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen voordat je het afbakt. Mocht je hier geen tijd voor hebben, ik heb het met en zonder de tweede keer rijzen gedaan en beide waren het lekkere broden!
 
Verwarm de oven intussen voor op 220 graden (een hete luchtoven op 200 graden). Als de oven warm is en het brood 30 minuten heeft staan rijzen kun je het Italiaanse ciabatta brood in ongeveer 20 minuten gaar bakken in de oven.
 
Een beetje warm serveren is het lekkerst. Smakelijk!
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact