Eliza-Jane is gek op chocolademelk, als ik haar haar gang zou laten gaan dan zou ze de hele dag door chocolademelk drinken. Helaas heeft ze een moeder die vindt dat ze ook wat anders moet drinken😉. Ik had nog een halfje casinowit in de diepvries liggen van het ontbijt met kerst. Net als alles is ook brood niet lekker als dat te lang in de vriezer ligt. Wij eten normaal volkorenbrood als we brood eten, dus wilde ik er in het weekend iets lekkers mee maken. Ik maakte er tosti’s en deze wentelteefjes mee (het tostirecept verschijnt later nog op de blog). De combinatie restjes uit de vriezer en dat Eliza-Jane zo gek is op chocomelk bracht me op het idee om het te combineren en chocolademelk wentelteefjes te maken. Voordat we het perfecte recept hadden waren we 6 wentelteefjes verder, maar aangezien Eliza-Jane er zelf 2 op had was dat geen probleem. Ingrediënten voor 4 personen:
Klop de eitjes samen met de chocolademelk, suiker en cacaopoeder los in een diepe kom. Voeg al roerend de melk toe. Je kunt het mengsel eventueel over gieten in een platte schaal, maar in de diepe kom die ik had ging het ook prima. Verwarm een pan op het fornuis met een klontje boter. In mijn pan konden 2 sneeën brood tegelijk in. Dompel een voor een de sneetjes in het chocolademelkmengsel, zodat beide kanten goed bedekt zijn. Doe dit met de eerste twee sneetjes brood en bak de chocolademelk wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Ik dompelde de sneetjes brood net voordat ze in de pan gingen pas in het chocolademelkmengsel. Daarvoor roerde ik dat mengsel nog een keer door, want de cacaopoeder drijft een beetje naar boven. Ook bakte ik de volgende pas als de vorige op waren, zodat iedereen lekker warme wentelteefjes had.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |