ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Chocolade kokostaart

20/12/2016

0 Reacties

 
Het is eindelijk zover ik heb mijn kerstrecepten uitgetypt! Het begint met deze chocolade kokostaart. Ben je nog op zoek naar een recept voor een lekkere taart om je gasten mee te ontvangen, stop dan met zoeken je hebt het recept gevonden. Met deze heerlijke luchtige taart beginnen de kerstdagen goed.
Foto
Ingrediënten:
  • 375 gram bloem + 1 el
  • 60 gram gedroogde geraspte kokos
  • 3 theelepeltjes bakpoeder
  • 1/2de tl zout
  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) + 1 tl
  • 450 gram suiker
  • 270 ml kokosmelk
  • 6 eieren (2 alleen het eiwit)
  • 1 el vanille-extract
  • 2 a 3 el cacao
  • 1 reepje witte chocolade
  • Kokospasta
  • Poedersuiker
  • Springvorm 26 cm
  • Bakpapier
 
Mix met een mixer of keukenmachine de boter met 400 gram suiker tot een ‘glad’ geheel.
 
Weeg in een andere kom de andere droge ingrediënten, de bloem, de kokosrasp, het bakpoeder, het zout en de cacao, af en meng ze door elkaar.
 
Klop in een andere kom de kokosmelk, met 2 eieren en van 2 eieren alleen de eidooiers, met de vanille-extract. Zorg dat je de eieren netjes splits, de eiwitten heb je later namelijk nog nodig.
Klop eerst de helft van de droge ingrediënten door het botermengsel. Voeg vervolgens de helft van de natte ingrediënten toe. Herhaal dit met de andere helft van de droge ingrediënten en tot slot de natte ingrediënten.
 
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter en strooi het in met een eetlepel bloem.
 
Klop in een schone kom met schone kloppers 4 eiwitten stijf (2 eitjes had je eerder al gescheiden nu heb je het eiwit nodig), voeg na ongeveer 2 minuten 50 gram suiker toe. Klop het geheel tot zich stijve pieken vormen. Maak het eiwit mengsel familie met de rest van het beslag door een grote schep van het beslag door het eiwit te scheppen. Voeg vervolgens de eiwitten toe aan het beslag en schep het er voorzichtig doorheen, zodat je het luchtig houdt maar het wel goed gemengd is.

Verdeel het beslag in de springvorm. Bak de cake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Je kunt testen of de cake gaar is door er een prikker in te steken, als deze schoon eruit komt is de cake gaar.

Laat de cake ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Laat hem vervolgens op een rooster verder afkoelen.

Snijd de cake met behulp van een broodmes horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft royaal met kokospasta en rasp er witte chocolade overheen. Leg de bovenste helft er weer op. Bestrooi de bovenkant met een beetje poedersuiker en rasp ook hier weer witte chocolade overheen en smullen maar.


Later vandaag volgt het voorgerecht, het hoofdgerecht en het toetje. Hopelijk kan ik jullie hiermee nog inspireren voor de feestdagen die er weer aan zitten te komen.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact