Zoals ik laatst al aangaf zou ik vaker van mijn eigen blog koken. Dit gerecht maakte ik 5 jaar geleden en toen gebruikte ik nog een pak van het C1000-merk. Tja ondertussen bestaat de C1000 al enkele jaren niet meer en werk ik nog maar zelden met pakjes en zakjes. Dat maakte het tijd voor een flinke update van de buritto’s. Al maak ik hem zelf alweer enkele jaren op deze manier, maar nu is het ook vastgelegd voor jullie. En ook voor dit gerecht maakte ik gewoon een babyversie, lang leven de baby’s die mee kunnen eten. Dylan vond het heerlijk en at zijn hele bord leeg. Voor Eliza-Jane heb ik alles apart op haar bord gelegd. Als ze ziet wat er in haar eten zit en bij voorkeur alles apart dan eet ze het beter dan wanneer het gemengd op haar bord ligt. Ingrediënten voor 4 personen:
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Verwarm een koekenpan met een grote scheut olie en bak daar de champignons op middelhoog vuur in gaar. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze beide in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Als de champignons gaar zijn haal ze dan uit de koekenpan. Bak het gehakt vervolgens rul in de koekenpan en maak het klein met een pollepel of een pureestamper (net zoals je puree stampt). Ik heb nieuwe pannen, zolang deze onbeschadigd zijn blijf ik er met een vork uit. Als er eenmaal beschadigingen inzitten word ik ook wat onvoorzichtiger en gebruik ik ook een vork. Was in de tussentijd de komkommer en tomaten en snijd deze in blokjes. Was de sla en snijd deze in dunne reepjes. Als het gehakt rul is gebakken kun je de ui en paprika toevoegen. Bak deze gedurende 5 à 7 minuten mee op middelhoog vuur en roer af en toe door het mengsel. In de tussentijd heb je de gelegenheid om het crème fraîche sausje te maken. Schep de crème fraîche in een kom en voeg hier de tzatziki kruiden aan toe. Pel de knoflook en pers deze uit met behulp van een knoflookpers, indien je deze geen hebt hak de knoflook dan fijn voor je deze toevoegt. Meng de knoflook en tzatziki kruiden door de crème fraîche en dek de saus af met plasticfolie. Plaats de tzatzikisaus in de koelkast tot je hem gaat gebruiken. Als de paprika en ui mee gebakken zijn kun je de tomatenpuree toevoegen. Ontzuur deze door 3 minuten mee te bakken. Laat intussen de mais uitlekken in een zeef. Voeg de Tex Mex en paprikapoeder toe en bak deze gedurende 1 minuut mee. Voeg vervolgens de gebakken champignons en uitgelekte mais toe. Laat de smaken gedurende 5 à 10 minuten op laag vuur intrekken. Verwarm een koekenpan en bak hier de tortilla wraps om en om in. Nu alle voorbereidingen klaar zijn kun je de wraps vullen. Smeer de wraps eerst in met de tzatzikisaus. Vul de tortilla met het gehaktmengsel en zet het in een (oven)schaal. Verdeel daarover de sla, tomaten en komkommer en maak het af met tzatzikisaus. Babyproof Schil 1/4de van de rode paprika met een dunschiller, deze is namelijk het zoetste en het meest geschikt voor je baby. Snijd deze in kleine stukjes. Maak 4 kastanjechampignons schoon en snijd deze ook in kleine stukjes. Bak de champignons gaar in een kleine koekenpan met een flinke scheut olie. Als deze gaar zijn haal ze uit de pan en bak 2 eetlepels gehakt rul in de koekenpan. Voeg na een paar minuten een beetje ui en paprika toe. Als je deze 5 minuten hebt mee gebakken kun je de kastanjechampignons weer toevoegen. Bak 1 theelepel tomatenpuree mee gedurende 2 minuten. Breng het gehaktmengsel op smaak met paprikapoeder en eventueel een beetje peper. De mais heb ik achterwegen gelaten, omdat Dylan deze weer uitspuugt. Mocht je het nog puren voeg vooral ook wat mais toe, dit geeft een zoete smaak. Was 1 tomaat, snijd aan de onderkant in de bolling een kruisje en dompel deze gedurende 15 seconden in kokend water. Haal de tomaat uit het kokende water en spoel hem af onder koud stromend water, dat stopt het garingsproces. Vervolgens kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Verwijder ook de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Leg het gehaktmengsel op het bord en verdeel hierover de komkommer en tomaten stukjes. Snijd de tortilla in kleine stukjes en leg deze erbij. Als je kind nog gemalen voedsel krijgt kun je de wrap vervangen door rijst. Dat is een ontzettend lekkere combi en dat is lekkerder dan gemalen tortilla. Voeg eventueel een theelepel tzatzikisaus toe.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |