ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Broodje champignon bruschetta

22/12/2018

0 Comments

 
Afgelopen weken hebben jullie diverse kerstrecepten voorbij zien komen. Van koekjes tot vegetarisch tot prachtige bijgerechten. Het enige dat nog ontbreekt zijn recepten voor ontbijt of de lunch.

Ik weet niet wat jullie met die dagen eten, maar bij ons is het alleen ontbijt en het kerstdiner. Over het algemeen komen we namelijk vroeg in de middag bij elkaar. Dan wordt er gestart met koffie/thee en wat lekkers daarbij. Vervolgens komen de amuses op tafel gevolgd door het kerstdiner. Die lunch laat ik daarom met dit soort dagen altijd achterwegen.

Begin november zijn wij een weekend naar Zwolle geweest, hier komt begin januari een blog over online. We hadden bewust geen ontbijt in het hotel erbij gereserveerd, zodat we bij een van de brasseries lekker konden ontbijten. Daar at ik zoiets, maar dan net iets anders. Dat inspireerde me om ook een paar leuke ontbijtrecepten te maken en met jullie te delen.

Om het in de ochtend gemakkelijk te houden, bak ik de spekjes de avond ervoor uit. Ook maak ik de champignons de avond ervoor schoon en snijd ze vast in stukken. Ja ook ik houd van gemak en in de ochtend van niet al te veel werk voor een lekker ontbijt 😉
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 ongesneden brood naar keuzen
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 250 gram spekjes
  • 100 gram gerookte kip
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 takjes tijm
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Bak de spekjes in een droge koekenpan, zo hard als jij lekker vindt.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in grove stukken.

Als de spekjes voldoende krokant zijn haal ze dan uit de pan en laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier. Bak nu de champignons aan in die koekenpan. Voeg nog wat extra vetstof toe, ik heb nog een flinke scheut olie toegevoegd, maar boter zou ook kunnen. Bak de champignons gedurende 5 minuten op hoog vuur, zonder deksel op de pan.

Pel en snipper in de tussentijd de sjalot. Zet na 5 minuten het vuur lager en voeg de gesneden sjalot toe. Fruit deze gedurende 2 minuten mee.

Haal de blaadjes van de takjes tijm af. Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.

Nu ga je het geheel op smaak brengen met balsamicoazijn, tijm, peper, zout en voeg nog een extra scheut olie toe.

Als het goed op smaak is verdeel je de champignon bruschetta in tweeën. Bij de ene helft voeg je de gerookte kip en bij de andere helft de spekjes.

Snijd van het brood een paar dikke plakken en bekleed deze met de champignon bruschetta. Garneer het met wat kleine takjes tijm.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact