Ben je gek op een kopje thee in de avond? Maar is het weekend en wil je eigenlijk genieten van een lekker alcoholisch drankje? Steek dan je thee eens in een cocktailjasje. Vorige week hebben jullie al kennis gemaakt met een thee cocktail/mocktail. Dit is een recept voor een bosvruchtenthee cocktail met gin en cava. Een cocktail met thee kan naast origineel ook nog heel divers zijn, omdat er zoveel verschillende theesmaken zijn. Je kunt dus vele kanten op met thee cocktails. De bosvruchten gin die ik gebruikte heb ik vorig jaar zelf gemaakt, maar je hebt ook lekker kant-en-klaar bosvruchten gin. De gin zal ik deze zomer nog een keer maken en het recept met jullie delen. Komende tijd komen er diverse ijstheeën en theecocktails online. Ingrediënten voor 4 glazen bosvruchten cocktail:
Laat de bosvruchtenthee voor 10 minuten in 600 ml kokend water trekken. Verwijder het zakje thee na 10 minuten en laat de thee volledig afkoelen. De thee kun je in de ochtend of middag al zetten en laat deze verder afkoelen in de koelkast. Meng de koude thee met de bosvruchten gin en giet deze in een glas. Voeg een aantal ijsklontjes en wat vers fruit toe. Maak de cocktail aan tafel af door de cava erbij te schenken. Ps. Je kunt een twist aan deze cocktail geven door de cava te vervangen door tonic of weg te laten. Ook dan heb je een heerlijke cocktail.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |