De laatste tijd heb ik regelmatig (mock)cocktails gemaakt van thee, maar ook de ijsthee is hier niet aan te slepen. Niet alleen van vruchtentheeën kun je gemakkelijk en lekkere ice tea maken, maar ook van zwarte of groene theeën. Deze bosvruchtenijsthee is gemaakt van zwarte bosvruchten thee. Door zelf ijsthee te maken kun je ook zelf het suikergehalte bepalen. Natuurlijk is het belangrijkste dat het vooral ontzettend lekker is en je kunt bijna zoveel combineren als theeën die je in huis hebt. Ingrediënten voor 1 liter bosvruchtenijsthee:
Laat de bosvruchtenthee voor 10 minuten in 1 liter kokend water trekken. Voeg eventueel wat honing of suiker toe om de thee zoeter te maken. Verwijder het zakje thee na 10 minuten en laat de thee volledig afkoelen. De thee kun je in de avond ervoor al zetten en laat deze verder afkoelen in de koelkast. Voeg een ijsklontjes en wat vers fruit toe voor het serveren. Deze ijsthee houd je ongeveer 2 dagen goed. Ps. Mocht je geen suiker of honing hebben toegevoegd, maar de ijsthee niet voldoende zoet vinden kun je dit alsnog toevoegen. Doe de honing of suiker in een theekop en voeg een beetje kokend water toe. Laat het even staan en roer vervolgens net zo lang tot het water de suiker/honing heeft opgenomen en voeg het suikerwater toe aan de ijsthee. Roer het suikerwater goed door de ice tea en je hebt heerlijk gezoete ijsthee.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |