ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gehaktballetjes in tomatensaus

30/12/2018

0 Reacties

 
Foto
Gaan jullie hapjes maken voor oud en nieuw? Zo ja, zijn jullie er al uit welke hapjes het gaan worden? Gehaktballetjes vallen bij mijn familie en vrienden altijd in de smaak. Daarom staan ze regelmatig op tafel. Wij variëren wel tussen diverse recepten. Voor nieuwjaar vind ik het altijd leuk om het net iets specialer te serveren dan normaal. Dat is de reden waarom ik dit recept met een tomatensaus erbij maakte.
Door het in een glaasje te serveren met eventueel een feestelijke prikker ziet het er direct chique en feestelijk uit.

Ingrediënten:
  • 400 gram gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Aromat
  • Vleeskruiden
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Breng het gehakt op smaak met aromat, vleeskruiden, paprikapoeder, peper en zout. Of het gehakt goed op smaak is kun je testen door een klein stukje alvast te bakken en te proeven.

Rol balletjes van het gehakt, probeer ze ongeveer even groot te maken dan zijn ze ongeveer tegelijk gaar. Verhit een hapjespan, als je rundergehakt gebruikt voeg dan een klein scheutje olie of een beetje boter toe. Uit half-om-half of varkensgehakt komt meer dan voldoende vet. Bak de gehaktballen gedurende 5 à 7 minuten aan in de hapjespan. Schud de pan af en toe, zodat de balletjes de kans krijgen om van alle kanten te garen.

Pel in de tussentijd een ui en snipper deze fijn. Ook de knoflook kun je pellen snijdt deze in dunne plakjes. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee.

Vervolgens kun je de Provençaalse kruiden en tomatenpuree toevoegen, bak deze ongeveer 2 minuten mee, zodat de puree kan ontzuren. Door het te bakken wordt de puree namelijk zoet. Zorg wel dat je bij de pan blijft, regelmatig roert en de tomatenpuree niet laat verbranden.

Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat het geheel gedurende 10 minuten op laag vuur pruttelen. Leg wel de deksel op de pan, zodat het vocht in de pan blijft.

Proef de tomatensaus en breng hem op smaak met peper, zout en eventueel nog wat Provençaalse kruiden.

Serveer 2 balletjes in een klein glaasje met wat tomatensaus en een prikker. Het ziet er feestelijk uit en het is makkelijk serveren.
Foto
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact