ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Bloemkoolsoep met zalm en kaasstengels

6/11/2018

0 Comments

 
Kennen jullie dat ook dat je een periode hebt dat je het liefst iedere dag soep eet (als avondmaaltijd)? Ik heb nu zo’n periode. Het zal wel te maken hebben met de omslag van het weer, van de heerlijke nazomer naar dit herfstachtige weer. Wat overigens ook zijn charmes heeft, ik kijk namelijk alweer uit naar de volgende boswandeling. Al nam ik vorige week de kinderwagen mee en dat was niet zo’n succes. Het was lekker zwaar duwen door de bladeren en het losse zand, want wat is het nog ontzettend droog! Komend weekend gaat de draagdoek dus weer mee, maar dat terzijde.

De komende tijd komen er dus regelmatig recepten voor soep voorbij. En zoals jullie misschien al wel gezien hebben ben ik gestart met het online zetten van de sinterklaasrecepten. Er volgen er nog meer en de grand finale zullen net wat luxere gourmette recepten worden. Maar nu eerst deze bloemkoolsoep met zalm en kaasstengels. De zalmstengels waren verbazingwekkend lekker!
Foto
Foto
Ingrediënten voor 1,7 liter soep:
  • 1 bloemkool
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zalmfilet
  • 2 aardappels (kruimig)
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel sesam
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout

Ingrediënten voor zalm- en kaasstengels:
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 50 gram gerookte zalm
  • 30 gram (geraspte) Parmezaan
  • 1 theelepel sesam
  • 1 ei

Snij de bloemkool in stukken en was deze. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de plakken bladerdeeg uit de diepvries.

Pel de ui en knoflook en snijd deze en grove stukken. Fruit deze aan in de soeppan met een beetje boter tot ze glazig kijken. Voeg de kerrie toe en bak deze ook 2 minuten mee. Blus het af met de groentebouillon.

Schil de aardappels, was ze en snijd deze in kleine stukjes.

Voeg de bloemkool en aardappels toe en laat de soep ongeveer 30 minuten zacht pruttelen.

In de tussentijd kun je de zalm en kaasstengels maken.

Klop een ei los en rasp de Parmezaanse kaas. Voor 7 zalmstengels heb je 2 plakken bladerdeeg nodig. Leg een plak bladerdeeg op een plank en verdeel daarover de gerookte zalm. Leg op de zalm nog een plak bladerdeeg en snijd het geheel in 6 of 7 dunne repen. Maak er een draai in door een kant vast te houden en de andere kant te draaien. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze ei. Strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas en/of sesamzaad over.

Voor de kaasstengels snijd je het bladerdeeg in dunne repen. Bestrijk ze met ei en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover en eventueel nog wat sesamzaad.

Plaats de stengels voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. De kaasstengels zijn eerder klaar dan de zalmstengels, omdat je hier 2 lagen bladerdeeg gebruikt.

Kruid de zalmfilet met peper en zout. Grill de zalm op de huid in een grillpan. Draai de zalm de laatste 3 minuten om, zodat je op de bovenkant ook mooie grillstrepen krijgt.

Snij de lente uit in dunne ringen voor de garnering.

Voeg na ongeveer 30 minuten de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer. Tot slot breng je de soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met een stukje zalm, lente ui, sesamzaadjes en de zalm- en kaasstengels.

Smakelijk eten.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact