ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Bloemkool, broccoli en romanesco met een truffelroomsaus

20/12/2018

0 Comments

 
Eten jullie de romanesco wel eens? Het lijkt qua smaak op de bloemkool, maar ziet er nog mooier uit. Eliza-Jane noemde het kleine kasteeltjes en at ze met veel plezier op. Daarnaast vond ze het ook wel leuk dat er drie verschillende kleuren groentes op tafel stonden. Zo fijn om te zien als dat een kind triggert om het te eten.

Ik kookte dit trouwens ook gewoon voor onze zoon. Wel in een apart pannetje waar ik geen zout aan het water heb toegevoegd.

Deze combinatie groentes is ook een echte kerstklassieker voor mij. Dit werd bij mijn ouders regelmatig als bijgerecht geserveerd. Niet met deze truffelroomsaus, maar wel met een lekkere andere roomsaus. In de kerstperiode kun je vaak ook paarse bloemkool aankomen, ook leuk om die te gebruiken in dit bijgerecht. Krijg je een heel ander kleurenpalet van.
Foto
Ingrediënten:
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine romanesco
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 eetlepels truffelolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 ml slagroom
  • 1,5 tak rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde)
  • 1/3de groentebouillonblokje
  • Peper
  • Zout

Breng water met een beetje zout aan de kook.

Was de groentes ondertussen goed onder de kraan. Snijd de bloemkool, romanesco en broccoli in roosjes.

Pel de ui en snipper deze fijn. Pel ook de knoflook en hak deze fijn.

Voor de saus smelt je de boter met 1 eetlepel olie in een steelpannetje. Voeg de ui en knoflook toe als de boter gesmolten is en bak deze zachtjes mee. Hij hoeft niet te verkleuren maar wel glazig zien.

Rits van 1 takje rozemarijn de blaadjes en hak deze fijn. Voeg deze toe aan de saus in wording als de ui glazig is en bak dit een paar minuten mee.

Als het water kookt kun je de groentes toevoegen. Kook deze in 5 tot 8 minuten beetgaar. De kooktijd ligt aan de grootte van de roosjes en welke gaarheid jij lekker vindt.

Voeg de bloem toe aan het uienmengsel en bak deze ongeveer 2 minuten mee, zonder dat hij verkleurd. Je hebt nu een roux gemaakt. Voeg al roerend de slagroom toe, blijf vooral roeren de eerste paar minuten, zodat er geen klontjes ontstaan.

Als je een gladde saus hebt kun je de andere twee eetlepels truffelolie toevoegen en de saus een beetje laten indikken.

Breng tot slot de saus op smaak met peper, zout en eventueel nog 1/3de bouillonblokje.

Als de truffelroomsaus klaar is en de groentes gaar dan kun je het serveren. Ik heb het apart geserveerd omdat niet iedereen saus op zijn groentes wilt, maar je kunt het er ook over schenken.

Doe de groentes in een mooi bord, als je het bord verwarmt en er een deksel op legt als de groentes erin liggen blijven de groentes gewoon warm in het bord. Doe de saus in een mooi sauskannetje en garneer het met het halve takje rozemarijn dat je nog niet gebruikt hebt.
Foto
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact