ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Basisrecept cake

11/10/2018

0 Comments

 
Afgelopen dinsdag ging ik met Eliza-Jane, mijn moeder en zusje naar het Nijntje museum in Utrecht. Echt een aanrader voor iedereen met kleine kinderen. Zij kunnen er spelen in diverse ruimtes, zo is er een huis met o.a. keuken, slaapkamer en badkamer. Ze hebben ook de dierentuin van Nijntje nagemaakt en een verkeersplein. In de laatste ruimte wordt ze ook op een speelse wijze geleerd hoe met bepaalde verkeerssituaties om te gaan. Het leuke van alles was dat wij Eliza-Jane probeerde te leren om niet zomaar over te steken, maar te wachten tot het groen is. Loopt er een volwassenman recht voor haar dwars over de ‘weg’. Einde leermoment, want toen besloot ze ook dwars voor de fietsers door te lopen.
 
Ook bij dit museum hebben ze een winkel, zoals bij de meeste musea. Daar kocht ik een boekje voor Eliza-Jane een mooi schoencadeautje, want ze was veel te druk met alles wat ze zag dus heeft geen idee dat ik iets kocht. Daar zag ik ook deze prachtige ovenschaal van Nijntje. Die kon ik niet laten staan, al was Luke minder blij toen hij de prijs hoorde.
 
Als je een nieuwe bakvorm hebt moet er natuurlijk wel in gebakken worden. Dus gisteren namen Eliza-Jane en ik direct de proef op de som en gingen we aan de slag. We maakte een marmercake ik zal ook uitleggen hoe je dat doet, maar als eerst ga ik jullie het familierecept voor een heerlijke (basis)cake geven. Ja ik ga jullie het geheime ingrediënt van onze cake verklappen, dat maakt de cake extra lekker. Er staan al diverse bakrecepten op de website maar een goed basisrecept voor cake ontbrak nog, maar nu niet meer. Veel bakplezier!
Foto
Ingrediënten:
  • 250 gram roomboter, haal deze ruim van tevoren uit de koeling, zodat hij zacht is
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 240 gram suiker
  • 5 eitjes
  • 10 gram vanillesuiker
  • 1 à 2 eetlepels stroh rum (het geheime ingrediënt)
  • Mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm in met boter en bebloem deze.

Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe. Mix iedere keer dat je een ei toegevoegd hebt het mengsel weer glad voordat je het volgende ei erbij doet.

Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen tot je een glad cakebeslag hebt. Als laatst voeg je de stroh rum toe die mix of schep je goed door het beslag heen.

Bak de cake in 60 à 70 minuten gaar op 160 graden.

Test na 60 minuten of de cake gaar is met behulp van een sateprikker, als er niets aan blijft plakken is de cake gaar.

Marmercake
Als je net als ons een marmercake wilt bakken, doe dan 1/3de van het beslag in een andere kom en spatel daar 1 eetlepel cacaopoeder doorheen.
Verdeel eerst de helft van het witte beslag over de bodem van de bakvorm. Schep daarop al het donkere beslag. Verdeel daarover het overige witte cakebeslag. Maak er met behulp van een sateprikker een marmercake van. Je steekt de prikker in het beslag en maakt rondjes, s’en of achten, zodat je het witte en het bruine beslag ‘sierlijk’ door elkaar mengt.

Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen voordat je hem op een rooster stort en volledig laat afkoelen. Ga voor het omstorten met een mes langs de zijkanten, zodat je er zeker van bent dat deze niet aan de bakvorm blijven plakken. Als je de bakvorm goed bebloemd hebt zal de cake niet blijven plakken.


Ps. Als je kinderen hebt die de gardes van de mixer willen aflikken. Spatel de stroh rum er dan pas doorheen, nadat je de gardes aan de kinderen hebt gegeven. Dan krijgen ze namelijk geen alcohol binnen.

PS2. De cake was zo groot dat ik hem grotendeels ingevroren heb. Ik zal jullie nog laten weten hoe hij smaakt als hij uit de vriezer komt! Altijd handig om te weten.
Foto
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact