Kennen jullie dat ook dat je bananen hebt gekocht, maar ze nog hebt liggen terwijl ze hun beste tijd hebben gehad? Bij ons gebeurt dat ook af en toe. Gooi ze vooral niet weg je kunt er nog ontzettend lekkere dingen mee maken. Ik maak er bijvoorbeeld bananenpannenkoeken van als ontbijt voor de kinderen. Af en toe maak ik er ook bananencake mee, in deze cake zit aanzienlijk minder suiker. Al moet ik zeggen dat ik er nu diverse heb gemaakt, maar dit de eerste was die echt lekker gevonden werd. Hopelijk kan ik jullie hiermee inspireren om ook eens een lekkere bananencake te bakken. Ingrediënten voor 1 cake:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een bakvorm in met boter en bebloem deze. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat deze goed drogen. Verwijder de schil van de bananen en prak ze met een vork fijn. Besprenkel de bananenpuree met limoensap en meng dit er goed doorheen. Dit houdt verkleuring tegen. Meng in een kom de boter, vanillesuiker en een mespuntje zout tot een romig mengsel met een handmixer of keukenmachine. Voeg de eieren een voor een toe. Mix iedere keer dat je een ei toegevoegd hebt het mengsel eerst tot een glad geheel voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg de bananenpuree en de aardbeienjam toe en mix dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen tot je een glad cakebeslag hebt. Schep tot slot de chocolade chips door het beslag. Zet de aardbeien in een lange rij in de bakvorm en giet hier overheen het bananenbeslag. Zorg dat het beslag goed verdeeld is over het cakeblik. Bak de cake in 45 à 55 minuten gaar op 150 graden. Test na 45 minuten met behulp van een satéprikker of de bananencake gaar is. Als er geen cakebeslag aan de prikker blijft plakken is de cake gaar, anders laat je de bananencake staan tot deze gaar is. Als de cake gaar is haal het bakblik dan uit de oven en laat de cake eerst 5 minuten afkoelen. Ga na ongeveer vijf minuten met een mes langs de zijkanten, zodat je er zeker van bent dat de cake in ieder geval niet aan de zijkanten blijft plakken. Stort de cake op een rooster en laat deze daarop volledig afkoelen. Als je de bakvorm goed hebt bebloemd dan blijft de cake niet plakken aan het blik.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |