ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Asperges met een roomsausje en kip en gebakken aardappeltjes

24/6/2015

0 Comments

 
Meestal eet ik asperges met zalm of ham, maar dit jaar heb ik ze ook eens met kip gegeten. Een echte aanrader, maar je kunt dit sausje ook gebruiken als je de asperges met ham of zalm eet. Hieronder het overheerlijke recept!
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 1 grote ui, 4 kipfiletjes, 2 kg asperges, 1 el bloem, 100 ml droge witte wijn, 200 ml water, 1 kippenbouillonblokje, 100 ml kookroom, 2 takjes rozemarijn, 1/2de el. suiker, 1 el foelie, ½ el dragon, boter, olijfolie, 1 kg aardappels, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water een beetje zout, suiker en de foelie aan de kook. Schil intussen de asperges en leg deze in de pan. Laat de asperges 8 minuten mee koken, zet dan het fornuis uit en laat ze nog ongeveer 10 minuten in de pan doorgaren.
Schil de aardappels en snijd ze in parten. Kook de aardappels in water met een beetje zout in 10 tot 15 minuten gaar. Zorg dat ze niet te gaar zijn, want dan kun je ze niet meer bakken zonder dat ze uit elkaar vallen.

Kruid de kipfilet met peper en zout en smeer hem in met een beetje olijfolie. Leg de kipfilet in een ovenschaal en plaats hem voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

In de tussentijd kun je de ui pellen en fijn snipperen. Fruit de ui in een beetje olijfolie goudbruin. Kook met een waterkoker water en maak er met behulp van het kippenbouillonblokje een bouillon van. Voeg vervolgens de bloem toe en fruit dit circa 1 minuut mee. Haal de pan even van het vuur af en blus het uienmengsel af met de witte wijn. Voeg de bouillon en de kookroom toe en roer dit goed door elkaar met een garde. Breng dit geheel aan al roerend zachtjes aan de kook, zodat de saus kan binden. Maak de saus op smaak met de dragon, peper en zout.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en bak ze in een koekenpan met een beetje 4 el. olijfolie en 2 stokjes rozemarijn goudbruin.

Schep de asperges voorzichtig uit de pan als ze gaar zijn en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd ze vervolgens in stukken en voeg de stukken toe aan de saus.
Als de aardappeltjes goudbruin zijn en de kip gaar kun je opscheppen. Eet smakelijk!

Ps. Mocht je er een lekker wijntje bij willen drinken gebruik dan dezelfde wijn in de saus. Ook lekker om met een pasta te serveren.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact