ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Asperges flammkuchen

29/5/2017

2 Comments

 
De aspergetijd is in volle gang, dus die eten we dan ook bijna wekelijk, zoals het kan! Naast de traditionele bereiding van asperges (met aardappels en ham) vind ik het ook lekker om variaties te maken. Daarom maakte ik deze week deze heerlijke flammkuchen met asperges.
Foto
Ingrediënten voor het deeg:
  • 500 gram tarwe/volkoren bloem
  • 7 gram gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • Snufje zout
  • Scheutje olijfolie 

Ingrediënten beleg flammkuchen:
  • 125 gram zure room
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 courgette
  • Handje doperwten
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 ui
  • 500 gram asperges
  • Tijm
  • Zout, peper en suiker

Start met het schillen (ik koop meestal geschilde) van de asperges. Kook ze vervolgens in water met zout en een schepje suiker, dat zorgt ervoor dat ze niet bitter zijn. Als je ze beetgaar wil kook ze dan 10 minuten en haal ze uit de pan. Indien je de asperges liever iets gaarder eet laat ze dan nog in het water liggen, maar zet evengoed na 10 minuten koken het fornuis uit.

Nu starten we met het deeg, want dit moet een uur rijzen.
Weeg alles af en meng de gist door de bloem, ik heb grof volkorendeeg gebruikt waardoor het deeg wat donkerder is, maar je kunt ook gewone bloem gebruiken. Voeg het lauwwarme water toe, een scheutje olijfolie en een snufje zout toe. Kneed de ingrediënten goed door elkaar voor ongeveer 10 minuten tot je een soepel deeg hebt.
Leg het deeg in een kom, dat mag de mengkom zijn. Bestrijk hem met wat olijfolie en dek hem af met een stukje plasticfolie. Plaats de kom op een warme plek in je huis.
 
Intussen zijn de asperges waarschijnlijk gaar. Haal ze uit het kookvocht (van het kookvocht kun je heerlijke aspergesoep maken) en laat ze goed uitlekken.

Haal de doperwten uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Meng de zure room met de crème fraîche en maak op smaak met peper, zout en tijm. Snijdt de courgette in dunne plakken. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd tot slot de zalm in dunne plakjes.
Alleen de asperges moeten nog doormidden gesneden worden, maar dit kan ook net voor je ze erop legt.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Als het deeg een uur gerezen heeft kun je het uit gaan rollen. Je kunt er 4 middelgrote flammkuchen van maken. Verveel het deeg in vieren, rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier.

Verdeel een goede eetlepel van het zure roommengsel over de bodem, zodat die geheel bedekt is. Snijdt de asperges doormidden en verdeel ze over de bodem.  Verdeel ook de courgette, ui, zalm en doperwten over de bodem. Maak het geheel op smaak met peper en zout.

Bak de flammkuchen in ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.


Tips:
1. Van dit deeg kon ik 4 grote flammkuchen maken dat was te veel voor ons. Ik heb er 2 ingevroren, deze kun je eruit halen wanneer je wilt en opwarmen in de oven of in de Airfryer.
2. Als je echt weinig tijd hebt of geen zin hebt om het deeg zelf te maken, tante Fanny heeft ook kant-en-klaar flammkuchendeeg dat lekker is. 
2 Comments
ome frans
18/11/2018 08:33:14

hoi daysy is het mogelijk om recepten uit te printen gr

Reply
Daisy Dirks
18/11/2018 08:44:44

Hallo Frans,

dat is een hele goede tip daar gaan we aan werken. Voor nu kan ik dan helaas alleen de tip geven alles selecteren control c (kopiƫren) en dan control v (plakken) of screenshot. maar ik ga Luke vragen of hij me daarbij kan helpen om het mogelijk te maken.

groetjes Daisy

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact