Dit is een recept dat we toen ik jong was regelmatig op verjaardagen tegenkwam. Wij maakte dit een paar weken geleden en de kinderen vonden het zo lekker dat Eliza-Jane er specifiek naar vroeg om dit met haar verjaardag volgende week te maken. En natuurlijk heeft ze deze keer ook meegeholpen, verderop in het recept lees je wat ze het leukste vond om te doen. Arretjescake is zo’n baksel waar je geen oven voor nodig hebt. En voor sommige gelegenheden is dat echt ideaal! Denk bijvoorbeeld aan een paas high tea, lunch, brunch, verjaardag, etc., je hebt al zoveel te bakken en koken. Voeg de Arretjescake toe en je hebt binnen 20 minuten iets heerlijks in de koelkast staan waar je verder niet meer naar om hoeft te kijken. Pas op het moet nog wel een kleine 4 uur opstijven, dus maak het niet lastminute. Je kunt arretjescake op verschillende manieren maken. Sommige recepten gebruiken rauwe eieren, maar daar hou ik zelf niet zo van. Dat kan ook anders wist je dat? Je hebt ook recepten zonder ei, maar persoonlijk vind ik arretjescake op basis van custard het lekkerst. Zoals je al begrijpt bevat dit recept custard, de eieren zijn daarbij zo verwarmd, dat ook zwangere vrouwen of jongere kinderen dit met een gerust hart kunnen eten. Ingrediënten 1 Paas arretjescake:
Extra benodigdheden:
Start met het maken van de custard. Daarvoor doe je 2 eidooiers samen met 50 gram basterdsuiker in een kom en klop deze door elkaar. Giet de slagroom in een steelpan en verwarm dit tot het kookpunt. Als je belletjes ziet kun je de pan van het fornuis halen. Schenk de kokende slagroom langzaam bij het eiermengsel en blijf kloppen, zonder te kloppen krijg je roerei😉. Giet het mengsel terug in de steelpan en blijf roeren met de garden tot het mengsel ingedikt is. Het is belangrijk dat je dit op laag vuur doet, want de custard mag niet koken. Als het is ingedikt haal je de pan van het fornuis en heb je heerlijke custard. Smelt in de tussentijd in een andere pan de boter. Doe in een kom de overige basterdsuiker, cacaopoeder en de custard. Mix dit alles goed door elkaar met een (hand)mixer. Als dit goed gemengd is kun je de gesmolten boter langzaam toevoegen terwijl je ook blijft kloppen. Mix dit net zo lang door elkaar tot alle suiker gesmolten is. Test voor je het mengsel verder gaat verwerken of de suiker goed gesmolten is. Wrijf het daarvoor tussen je vingers als het nog voelt alsof je zand tussen je vingers hebt klop dan nog even door. Bekleed in de tussentijd het cakeblik met plasticfolie. Leg de Maria biscuits in een schone theedoek en vouw deze dicht. Rol en sla er met een deegroller op, zodat de koekjes in stukjes breken. Dit vinden kinderen echt geweldig om te doen, althans die van mij wel. Dus heb je kinderen en hadden ze nog niet geholpen een goed moment om ze in te schakelen. Voeg de gebroken koekjes toe aan het chocolade mengsel en meng dit met een spatel goed door elkaar. Als het goed door elkaar gemengd is kun je ook de paaseitjes toevoegen en erdoor mengen. Houd er een paar achter om de bovenkant te versieren. Schenk het mengsel in het cakeblik en druk het goed aan met een lepel en vervolgens met de overhangende plasticfolie. Druk hier de overgebleven paaseitjes in en strooi de sprinkles eroverheen. Bedek de arretjescake met plasticfolie en plaats hem voor minimaal 4 uur in de koelkast. Als de arretjescake is opgesteven kun je hem met behulp van de plasticfolie makkelijk uit de vorm halen. Het ligt natuurlijk aan je bakvorm hoe hoog de cake wordt, maar ik maak volgende week een dubbelrecept, zodat er net wat meer mensen van kunnen genieten.
1 Comment
27/6/2023 05:17:09
Ziet er heerlijk uit zeg, vooral die hagel er om heen op de foto heb je leuk gedaan.
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |