Komende maanden verschijnt er iedere vrijdag een burger recept zoals jullie al hebben kunnen lezen. Daarbij kan een vegetarische burger natuurlijk niet ontbreken. Ik ben al een tijdje bezig om zelf een lekkere vegetarische burger te ontwikkelen, maar iedere keer vond ik hem zonder broodje niet lekker genoeg. Ik heb er gemaakt met linzen en speltmeel en paddenstoelen. De ene was te melig de andere te slap, maar het is me gelukt. Dit recept vonden zowel mijn man, dochter, zoon en ik lekker. Het leukste van alles was dat ik natuurlijk van tevoren niet gezegd had dat we (weer) een vegetarische burger aten. Alle drie hebben heerlijk zitten smullen en mijn man had niet door dat het een vega burger was. Vervolgens moest ik nog een burger voor hem bakken en die wilde hij zonder broodje proeven en hij vond deze de lekkerste van alle uitprobeersels.
0 Comments
Deze bonbons maakte ik vorige jaar rond de feestdagen. De eerste lading mislukte, ik had de chocolade er niet helemaal goed in gedaan waardoor de kokosvulling eruit liep. Aan mijn man Luke te merken waren ze niet minder lekker, hij at ze namelijk alle 20 in een avond op. Ze moesten dus opnieuw gemaakt worden om het recept ook met jullie te kunnen delen.
Wat doen jullie met de paasdagen? Brunchen, lunchen of eten jullie dan met familie? Bij mijn familie worden dit soort dagen altijd aangegrepen om gezellig met zijn alle te eten. Vaak lunchen we of we eten tapas ’s avonds bij mijn ouders thuis. Zij hebben een geweldig grote leefkeuken waar we onder andere met dit soort dagen de hele middag of avond zitten te tafelen.
Wisten jullie dat ik 10 jaar bij de bakker in Bakel (het dorp waar ik vandaan kom) heb gewerkt? Ik begon daar op mijn 14 a 15de, de eerste jaren werkte ik er iedere zaterdag en de vakanties. Toen ik een paar jaar in Nijmegen (op kamers) woonde ben ik gestopt om dit wekelijks te doen. Gelukkig belde ze me nog af en toe of ik wilde komen invallen. Ik zei graag ja, zodat ik weer even brood, taart en al het andere lekkers kon verkopen met de gezellige collega’s en de leuke klanten.
In Brabant kennen we de worstenbroodjes als lekkere snack voor tussendoor, als lunch, ontbijt of lekker als je thuiskomt van een avondje naar de kroeg. Eigenlijk is ieder moment van de dag een goed moment voor een worstenbroodje. Saucijzenbroodjes is ook zo’n snack die je op vele momenten kunt eten, al maakt het bladerdeeg hem vettig en dus (nog) minder goed voor de lijn. Maar af en toe maak ik ze voor de lunch of mini saucijzenbroodjes voor bij de brunch met Pasen bijvoorbeeld is ook niet verkeerd.
Maken jullie wel eens zelf burgers? Wij eten regelmatig burgers, in allerlei soorten en maten. Burgers vinden wij een echte comfort maaltijd voor in het weekend. Over het algemeen kies ik een soort burger, maar zorg ik dat er verschillende soorten beleg op tafel staat, zodat iedereen zijn eigen burger kan samenstellen. Dit valt bij Eliza-Jane ook goed in de smaak.
Deze brownies waren echt goddelijk lekker! Die gaan hier zeker vaker gebakken worden. Het enige nadeel zonder vaatwasser is dan toch echt de afwas je maakt namelijk veel rommel, maar het is zeker de moeite waard! Wij likte onze vingers erbij af. En ik kan jullie ook vertellen dat er geen kruimel verloren ging.
Deze kokos Paascupcakes waren een mooie bijvangst. Eliza-Jane en ik maakte namelijk ontzettend lekkere brownies, dat recept komt morgen online op Eliza-Jane haar verjaardag, waarvoor we ook dit beslag maakte. We hadden alleen te veel gemaakt en bedacht ter plekke nog een zoet recept. Dat pakte ook nog eens ontzettend goed uit, want deze kokos Paascupcakes waren ontzettend lekker. Zo bakte wij op een van onze bakwoensdagen niet 1 maar 2 zoete recepten.
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op champignons en paddenstoelen. Mijn man zegt altijd dat ik het liefst overal champignons in doe. Tja ik probeer er toch wel op te letten dat niet is al mijn recepten champignons of paddenstoelen bevatten. Eten jullie ze ook graag?
Kennen jullie koolraap? Verwar deze groente niet met koolrabi of knolraap, want het is daadwerkelijk iets anders. Eigenlijk is koolraap een vergeten groenten (een knol) in Nederland die je wel weer steeds vaker terug ziet komen. Wellicht kun je de koolraap niet aankomen, deze groente is veelal verkrijgbaar tussen oktober en maart. Ik maakte deze frittata dan ook in maart, maar aangezien het nog begin april is heeft jouw groenteboer de koolraap misschien nog. Ik verving de aardappel in de frittata door koolraap, waardoor het gerecht koolhydraatarm is.
|