ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Risotto met groene asperges en zalm

18/5/2015

0 Comments

 
Vaak kost een asperge gerecht veel tijd omdat je de asperges nog moet schillen. Al laat ik de asperges meestal bij de boer schillen, daar hebben ze er een machine voor die het in een handomdraai doet. In deze risotto heb ik groene asperges gebruik deze hoef je helemaal niet te schillen, dat maakt het een snel recept.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 150 gram risotto, 1 ui, 1 teen knoflook, 500 gram groene asperges, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 100 gram Parmezaanse kaas, 2 zalmfilets, een beetje olijfolie, peper en zout.

Kook 1 liter water in een pannetje en voeg daar 2 visbouillonblokjes aan toe. Zorg dat de bouillon goed op smaak is, voeg indien nodig een derde bouillonblokje toe. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Verwarm een wokpan op het fornuis en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in aan. Voeg de risotto toe en bak deze even mee, voordat je de bouillon gaat toevoegen. Dit zorgt er namelijk voor dat de risottokorrel ‘open’ gaat en meer vocht op neemt en de risotto lekkerder wordt. Voeg vervolgens (soep)lepel voor lepel de bouillon toe. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is voeg dan de volgende lepel bouillon toe. Was intussen de groene asperges, verwijder van de onderkant van de asperge ongeveer 2 centimeter. Dit gedeelte is namelijk erg hard en niet lekker. Snijd tot slot de asperges in stukken van ongeveer 2 tot 3 cm. Voeg nadat de risotto 3 lepels bouillon heeft opgenomen de aspergestukken toe, zodat deze mee kunnen garen. Blijf de bouillon aan de risotto toevoegen tot hij geen vocht meer op neemt. Bak intussen de zalmfiletjes bruin in een pan met een scheutje olijfolie. Rasp 100 gram Parmezaanse kaas. Als de risotto geen vocht meer op neemt en dus gaar is voeg dan nog 1 lepel bouillon toe, zodat hij lekker smeuïg blijft, maar te veel vocht is niet lekker. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en maak te risotto op smaak met peper en zout. Als de zalmfilet ook klaar is kun je opscheppen.

Smakelijk eten!

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact