ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pastasalade

3/7/2015

0 Comments

 
Woensdag had ik een etentje met vriendinnen, dat erg gezellig was, maar dat terzijde. Bij een groep zijn er natuurlijk verschillende wensen, vegetarisch, geen kaas, etc. Dit is een salade die niet veel tijd kost om te maken en waarbij je aan verschillende wensen kunt voldoen. En met dit weer ook niet geheel onbelangrijk, het is een koude salade. Ik vond de salade ontzettend lekker en volgens mij de andere ook.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram pasta, 75 gram rucola, 1 stuk brie, 400 gram spekjes, 250 gram champignons, 300 gram boontjes, 1 komkommer, 5 tomaten, een handje zonnebloempitten, pesto, peper en zout.

Kook de pasta beetgaar in water met zout.
Was de boontjes, snijd beide uiteindes eraf en snijd ze door midden. Kook ook de boontjes beetgaar in water met een beetje zout.

Bak intussen de spekjes knapperig in een koekenpan.

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze ligt beginnen te verkleuren. Intussen kun je de champignons schoon maken en in stukken snijden. Haal de zonnebloempitten uit de koekenpan, doe een beetje olie in de pan en bak de champignons erin.
Intussen kun je de komkommer en tomaten wassen en fijn snijden.

Giet de pasta af als deze gaar is en spoel hem goed af met koud water, zodat de pasta niet verder gaart. Doe dit ook met de boontjes als ze beetgaar zijn. Op deze manier garen ook de boontjes niet door, maar door ze direct terug te koelen in ijswater of met koud water behouden ze hun mooie groene kleur.

Snijd de brie in stukjes en doe deze in een schaaltje.
Laat de spekjes uitlekken op keukenrol, zodat zoveel mogelijk vet.

Als de champignons gaar zijn en de tomaten en komkommer gesneden kun je de pasta mengen in een mooie pasta schaal. Voeg de pasta, rucola, komkommer, tomaat, champignons, boontjes, zonnebloempitten en om te beginnen 6 tl. pesto samen en meng dit goed door elkaar. Proef de pasta en indien nodig voeg nog extra pesto toe.

Plaats de pasta voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Proef voor het opdienen de salade nog wel, want koud smaakt hij waarschijnlijk anders dan wanneer hij nog lauw is. Maak de pasta eventueel nog op smaak met pesto, peper en zout. Houdt er rekening mee dat sommige misschien wel de spekjes en brie toevoegen. Deze ingrediënten zijn namelijk wat zoutig.

Serveer de spekjes en brie in schaaltjes, zodat iedereen naar smaak brie of spekjes kan toevoegen.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact