ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Mokka chocolade ijstaart met stoofperen

21/12/2016

0 Comments

 
Toetjestijd!! Toch altijd lekker die zoete lekkernij om de heerlijke maaltijd mee af te sluiten. Zelf vind ik het altijd prettig als het toetje al grotendeels klaar staat, zodat ik me daar niet meer om hoef te bekommeren. Deze ijstaart met stoofperen is zo’n toetje dat ontzettend lekker is, maar dat je ook helemaal kunt voorbereiden, zodat je er de dag zelf geen omkijken naar hebt. Hopelijk heb ik jullie met dit suggestiemenu weer kunnen inspireren en wordt het weer een smaakvolle kerst.
Foto
Ingrediënten voor de ijstaart:
  • 3 zakken mokkaschuimpjes (a 150 gram)
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 500 gram melkchocolade druppels
  • 2 zakjes Klop-Klop  
  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier
 
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verdeel met 1 zak (150 gram) hele mokkaschuimpjes over de bodem van de springvorm. Mochten ze er niet allemaal heel in passen verkruimel ze dan in de kieren.
 
Klop de slagroom op met een mixer. Klop vervolgens is een andere kom de melk op samen met de twee zakjes klop-klop. Je hoeft bij beide geen suiker toe te voegen, omdat de klop-klop gezoet is en in combinatie met de schuimpjes maakt dit de taart zoet genoeg.
Verkruimel 1 zak mokkaschuimpjes. Schep deze samen met 250 chocolade druppels door de opgeklopte melk. Vervolgens schep je hier voorzichtig de slagroom door het mokkamengsel, zodat het een luchtig geheel wordt.
 
Schenk de mokkaroom over de mokkaschuimpjes en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.
Plaats de mokka chocoladetaart voor minimaal 6 uur in de vriezer.
 
Smelt na 6 uur of de volgende dag de andere 250 gram melkchocolade druppels en giet dit over de ijstaart heen. Smeer de chocolade erover uit, maar doe dit snel en zo min mogelijk. De bovenste laag smelt namelijk snel en als je te lang blijft smeren zie je de mokkaroom er doorheen.
 
Als het goed is heb je een zak schuimpjes over. Leg de rand vol met hele mokkaschuimpjes en plaats de ijstaart nogmaals een uur in de vriezer.
 
Ingrediënten stoofperen:
  • 1 kg stoofperen
  • 1 liter rode wijn
  • 4 el suiker
  • 2 tl kaneel of 1 kaneel stokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 sinaasappel
 
Ook de stoofperen kun je een dag of de ochtend van tevoren maken.
 
Zet een grote pan met de rode wijn op het vuur. Voeg hier de suiker, kaneel en kruidnagel aan toe. Was de sinaasappel goed en rasp de schil tot het wit. Snijd vervolgens de sinaasappel doormidden en pers hem. Voeg zowel het sinaasappelsap al de rasp toe aan de rode wijn.
 
Schil de peren met een dunschiller. Je kunt direct de krootjes eruit halen, maar je kunt ook de steeltjes en het krootje eraan laten zitten zoals op de foto.
Voeg de peren toe aan de rode wijn en breng het geheel aan de kook. Zodra het heeft gekookt kun je het vuur klein zetten, maar laat het geheel nog minimaal een uur pruttelen.
 
Laat de peren vervolgens afkoelen in de pan. Warm ze voor gebruik weer even op dat blijft toch het lekkerst en helemaal bij de ijstaart.
 
Je kunt er een heel lekker sausje bij maken door 2 soeplepels rode wijnmengsel uit te scheppen en in een klein steelpannetje in te koken.
 
Dien het bord op met een stukje ijstaart een peertje en een heerlijk ingedikt rode wijnsausje.
 
SMAKELIJKE FEESTDAGEN!!
Foto
Foto
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact