ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kokoschocoladekoek

7/8/2016

0 Comments

 
Een paar weken geleden hadden we een feestje van mijn schoonouders, die wilde graag iets lekkers op tafel voor bij de koffie. Samen met mijn schoonmoeder heb ik onder andere deze kokoschocoladekoek gemaakt. Een simpel maar erg lekker recept! 
Foto
Ingrediënten: voor 225 gram zanddeeg: 120 gram bloem, 35 gram poedersuiker, 1 el vanillesuiker, 60 gram (koude) boter, ½ ei en een snufje zout. 150 gram + 1 el gemalen kokos, 150 gram kristalsuiker, 150 gram (zachte) boter, 3 eieren, 100 gram glazuur choco (van Dr. Oetker), en een springvorm of een bakplaat of bakblik van cm.
 
Leg een paar uur voordat je gaat beginnen met bakken 150 gram boter uit de koelkast. Voor het kokosbeslag heb je namelijk zachte boter nodig.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Weeg de droge ingrediënten (bloem, poedersuiker, vanillesuiker, zout) voor het zanddeeg af en voeg ze samen in een kom.  Maak in het midden een kuiltje, giet in het kuiltje een half losgeklopt eitje en de boter. Kneed alles met één hand door elkaar tot je een zanderig deeg hebt. De andere hand houd je schoon, zodat indien nodig je nog iets kunt pakken met de schone hand.
Beboter de bodem van de springvorm of bekleed de bodem met bakpapier. Rol het zanddeeg uit en leg het op de bodem, zorg dat alles goed verdeeld is. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. De bodem is nog niet helemaal gaar, maar hij gaart bij de volgende bakronde goed door.
 
In de tussentijd kun je het kokosbeslag maken. Meng in een kom de gemalen kokos, de suiker en de zachte boter. Roer hier een voor een de eieren doorheen.
Als de bodem klaar is kun je deze uit de ovenhalen en daar het kokosbeslag op schenken. Verdeel het kokosbeslag en plaats de taart terug in de oven en bak hem in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Iedere oven is anders, dus kijk na 20 minuten even hoe het gaat met de taart en anticipeer daarop.
Haal de taart uit de oven.
 
Kook in de tussentijd water met de waterkoker en schenk het kokende water in een pannetje. Leg het zakje Glazuur Choco 10 minuten in het hete water. Haal het glazuur er na 10 minuten uit en kneed het zakje even goed door, zodat er geen klontjes meer in zitten. Nu kun je het zakje openknippen en over de taart heen gieten. Draai de schaal op en neer zodat overal chocolade zit. Doordat de koek en de chocolade warm zijn, zal de chocolade zich makkelijker verdelen. Je kunt hier eventueel nog een eetlepel kokosrasp over strooien, zodat men direct ziet dat er kokos in zit.
 
Laat de koek afkoelen. Je kunt de koek helpen door in de koelkast te plaatsen. Nu kun je er blokjes van snijden en serveren.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact