ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Gevulde courgette met gebakken aardappels

15/7/2015

0 Comments

 
Goedemorgen! Vorige week maakte ik deze gevulde courgettes. Een ovengerecht vind ik altijd makkelijk, het meeste werk wordt namelijk door de oven gedaan, waardoor je zelf tijd hebt voor andere dingen. Hoewel courgette van zichzelf een vrij zachte en neutrale smaak heeft maken de vulling en de manier van bereiden dat goed.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 2 courgette, groentebouillon (2 liter water, 4 groentebouillonblokjes), 350 gram gehakt, 1 rode paprika, 1/2de prei, 50 gram geraspte kaas, Provençaalse kruiden, olie, 300 gram aardappels, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak van twee liter water en groentebouillonblokjes de bouillon om later de courgette ligt in te garen. Snijd de courgette doormidden en hol ze uit met een theelepel. Blancheer de courgette ongeveer 2 a 3 minuten in de bouillon. Haal de courgette uit de bouillon en leg ze in (ijs)koud water, dat zorgt ervoor dat het garingsproces stopt. Laat de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden uitlekken op een schone theedoek.

Schil de aardappels en kook deze beetgaar in ongeveer 10 a 15 minuten in water met zout. Spoel de gekookte aardappels af met koud water. Snijd ze in schijfjes, kwarten of blokjes, zodat je ze kunt bakken.

Rul het gehakt fijn in een pan. Intussen kun je de paprika wassen en fijn snijden. Was ook de prei goed en snijd deze ook fijn. Voeg de gesneden prei en paprika toe aan en bak ze mee.

Als de courgette klaar zijn kun je in de bouillon het binnenste van de courgette gaar koken. Haal dit eruit en maak het fijn met een staafmixer. Voeg de courgettepuree toe aan het gehaktmengsel en maak het geheel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Vul de courgette helften met het gehakt mengsel en bestrooi ze met een beetje geraspte kaas.

Plaats de gevulde courgette voor ongeveer 25 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten en goudbruin kleuren. Intussen kun je de aardappels bakken in een koekenpan met olijfolie of boter.

Ps. Als je het jezelf nog makkelijker wil maken of heb je geen tijd, dan kun je het koken van de courgette in groentebouillon overslaan. Let wel, dan is het belangrijk dat je het gehaktmengsel extra kruid, want de courgette zelf heeft weinig smaak.
Vegetarisch ook erg lekker, vervang dan het gehakt door fijngesneden tomaten. Zorg wel dat je het extra kruid, want door de tomaat is het wat flauwer.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact