ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Eenvoudige chocoladetaart

29/7/2016

0 Comments

 
Afgelopen woensdag kregen we nog kraambezoek. De beschuit met muisjes had ik ondertussen wel voldoende gehad, dus vond ik het tijd om een keer iets anders te maken. Dit is echt een ideale taart om te maken als je iets lekkers op tafel wilt zetten maar niet zoveel tijd hebt. En al zeg ik het zelf, maar door de verse vruchten ziet het er ook nog heel mooi uit.
Foto
Ingrediënten: voor de zanddeeg (voor ongeveer 200 gram deeg): 115 gram bloem, 35 gram poedersuiker, 1 el vanillesuiker, 60 gram boter, 1/2de ei en een snufje zout. Voor de chocolademousse 250 ml melk en een pakje chocolademousse van Dr. Oetker. Verse vruchten naar keuze en een springvorm (20 cm)
 
Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden.
Weeg de droge ingrediënten af, voeg ze samen in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe in het kuiltje de boter en het halve eitje. Kneed alles met één hand door elkaar tot je een zanderig deeg hebt. De andere hand houd je schoon, zodat je indien nodig nog iets kunt pakken met de schone hand.
Beboter de bodem van de springvorm of bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Bak de bodem 8 a 10 minuten in de airfryer of 15 a 20 minuten in de oven. Als de bodem mooi goudbruin gebakken is laat hem dan helemaal afkoelen, voordat je aan de chocolademousse begint.
 
Als de bodem afgekoeld is kun je de chocolademousse maken. Doe de 250 ml koude melk in een kom en mix hier het pakje chocolademousse doorheen. Mix het ongeveer 3 minuten goed door elkaar en giet de mousse over de taartbodem heen. De mousse is nu nog zacht daarom moet je hem minimaal 1 uur in de koelkast zetten, zodat de hij kan opstijven.
 
Maak de taart af met vers gewassen vruchten. Ik heb hiervoor fruit gebruikt uit het zomerseizoen, aardbeien, frambozen en bramen. Eventueel ook lekker om een toefje slagroom erbij de serveren.
 
Ps. Je kunt de bodem ook blind bakken (bakpapier en bakbonen erop) dan krimpt hij niet anders krimpt hij een beetje, maar dat zorgt ervoor dat je alleen maar chocolademousse ziet. Ook lekker om i.p.v. vanillesuiker een eetlepel cacao toe te voegen dan smaakt de bodem ook naar chocolade.
Indien je de taart te laag vindt kun je natuurlijk altijd twee pakjes chocolademousse gebruiken.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact