ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Couscoussalade

9/6/2016

0 Comments

 
Gister heb ik weer eens couscous gegeten, maar deze keer niet warm maar een koude couscoussalade. Het is een erg makkelijk recept, zeker omdat je het een paar uur of een dag van tevoren kunt maken, hier wordt hij nog lekkerder van, want dan kunnen de smaken goed in elkaar trekken. Ik hem met kip gemaakt, maar vegetarisch is hij ook erg lekker. Het is lekker om als lichte maaltijd te eten, maar ook als bijgerecht voor bij de barbecue.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, schroom niet om een reactie achter te laten als je hem gemaakt hebt.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram couscous, 2 stukken gerookte kip, 350 gram champignons, 2 courgette, 200 gram zongedroogde tomaten, 65 gram pijnboompitten, vocht van de zongedroogde tomaten, water, kaneel, koriander, peper, zout en eventueel nog wat olijfolie.
 
Begin met het roosteren van de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze ligt verkleurd zijn. Deze pan kun je dadelijk voor de groenten gebruiken, maar dan moet er olie in. Helaas heb ik geen afwasmachine, dus rooster ik eerst de pijnboompitten, zodat ik dezelfde pan daarna voor de courgette en de champignons kan gebruiken.  

Maak de courgette en champignons goed schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hier de gesneden courgette en champignons even in aan.

Giet de couscous in de slakom waar je de salade in wil maken. Kook 300 ml water, dit kan gewoon in een waterkoker, en giet dit over de couscous heen. Dek de kom af met een groot bord, zodat het vocht niet ‘ontsnapt’.

Intussen kun je de zongedroogde tomaten fijn snijden, dit is meestal wel een karweitje die laten zich niet zo makkelijk snijden. Zorg dat je een scherp mes hebt, dan gaat het gemakkelijker. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. Hak tot slot de pijnboompitten fijn. Als alles gesneden is en de courgette en champignons gaar zijn kun je het toevoegen gare couscous. Voeg een goede scheut olie/vocht van de zongedroogde tomaten toe en maak het geheel op smaak met kaneel, peper en zout. Mocht je de couscous wat te droog vinden kun je altijd wat extra olie of vocht van de tomaten toevoegen.
 
Je kunt de salade ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact