Erwtensoep volgens mijn moeders recept blijft een succes hier. Het lekkere aan erwtensoep is dat hij de tweede dag nog lekkerder is. Afgelopen weekend vierde we de verjaardag van Dylan, daarvoor maakte ik deze erwtensoep weer. Daardoor bedacht ik me dat het tijd was om dit recept een kleine update te geven, de foto en schrijfstijl zijn in de loop der jaren toch verandert.
0 Comments
Door de weeks zijn wij gek op maaltijden die in mum van tijd op tafel staan. Deze varkenshaas in roomsaus is een makkelijke en snelle maaltijd. Je zou hem zelfs een avond van tevoren klaar kunnen maken, zodat je hem na je werk alleen nog maar hoeft op te warmen.
Ik maak graag ovenschotels, omdat ik ze kan voorbereiden en een half uur a 45 minuten voordat we gaan eten hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven. Je ziet ze dus in allerlei soorten voorbijkomen op ToDaisy’s. Vandaag geen vlees of vegetarische schotel maar een visschotel.
Toen ik jong was maakte we in de kerstvakantie altijd een hele lading worstenbroodjes met mijn moeder. Er gaat niets boven zelfgemaakte worstenbroodjes. Als je dat verschil hebt geproefd maak je ze voortaan graag zelf. Het kost even wat tijd, maar dan heb je heerlijke worstenbroodjes waarvoor mensen graag komen ontbijten of lunchen.
Af en toe loopt de weekplanning anders dan gepland en dan verander ik mijn menu toch weer. Daarom hield ik vorige week mais kolven, paprika en verse lasagne bladen over die op moesten. Met die kou vind ik het echt weer voor chili con carne, maar daar heb je geen lasagnebladen voor nodig. Toen bedacht ik me eigenlijk, waarom niet laten we er gewoon een chili con carne lasagne van maken. Nu is chili con carne al aardig machtig als je het mij vraagt, nou deze lasagne is nog machtiger😉. Je kunt de maiskolven ook vervangen door mais uit een potje/blik.
Mijn liefde voor koken heb ik van mijn moeder mee gekregen. Ik heb ook echt van haar leren koken. Natuurlijk leerde ik het pas echt toen ik op kamers ging en het zelf moest doen, maar ook dan belde ik regelmatig mijn moeder. Mam het is de pittig wat moet ik doen? Mam de saus is te waterig hoe kan ik hem nu nog binden? Mam ik wil dat recept maken wat moet er allemaal in?
Het fijne aan een hartige taart is dat je die van tevoren kunt maken en op het moment zelf nog kunt opwarmen. Waardoor ik het een ideaal gerecht voor feestjes vind.
Deze taart maakte ik in november, maar door alle kerst, oud en nieuw en januari recepten komt hij vandaag dan eindelijk online. Half november vierde wij onze verjaardagen. Naast de hapjes die op tafel staan zorgen we dan ook voor een avondmaaltijd. Meestal maak ik soep en twee soorten vlees, dit keer besloot ik het nog gemakkelijker te houden. Op het menu stond naast groentesoep deze heerlijke hartige taart. |