Nog een paar dagen en de meeste onder ons staan druk in de keuken te koken. Het is namelijk bijna kerstmis. Hebben jullie je menu al klaar? Misschien toch nog even dit recept bekijken en je menu veranderen. Voordat ik de laatste kerstrecepten online knal, de ontbijtrecepten, staat nu deze showstopper online. De combinatie kokos en chocolade vind ik echt geweldig, dat bleek maar weer bij deze taart, want hij was superlekker. Dit soort taarten maak ik alleen voor speciale gelegenheden, zoals kerst en verjaardagen. Door het jaar heen gun ik mezelf niet de tijd om dit soort pareltjes te maken. Doen jullie dat wel? Ik heb de recepten apart uitgewerkt om het overzichtelijk en duidelijk te houden. Je kunt het natuurlijk allemaal door elkaar maken wat je zelf het prettigste vindt. Ingrediënten voor 1 chocoladebiscuit:
Ingrediënten voor de kokostaart:
Ingrediënten voor de kokosbotercrème:
Overige ingrediënten en benodigdheden:
Chocoladebiscuit: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter in en bestuif deze met bloem. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met 125 gram suiker tot een luchtig mengsel. De eidooiers worden hierdoor lichtgeel. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met 75 gram suiker tot stijven pieken. De eiwitten zijn hierdoor helemaal wit gekleurd, ontzettend luchtig geworden en verdrievoudigd. Meng de vanille-extract door het eigeel. Meng de bloem, maïzena, cacaopoeder en een snufje zout door elkaar. Als je klonten ziet kun je hem het beste even zeven, je wilt namelijk geen klonten in je beslag. Schep het droge mengsel beetje voor beetje met een spatel door het eigeel, maar probeer zo min mogelijk te scheppen, want je verliest iedere keer een beetje van de luchtigheid. Laat de eiwitten familie worden met het eigeelmengsel door 1/3de van de eiwitten aan het eigeelmengsel toe te voegen. Schep het er voorzichtig met een spatel doorheen, zodat je de luchtigheid houdt. Als dit goed gemengd is kun je de rest van de eiwitten er doorheen scheppen. Dit zal nu gemakkelijker gaan omdat ze al aan elkaar hebben kunnen wennen. Schep niet vaker dan nodig door het beslag heen, zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid. Verdeel het beslag in de springvorm en plaat deze voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de biscuit gaar is door er met een prikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat de biscuit ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Laat de chocoladebiscuit vervolgens geheel afkoelen voordat je de taart opbouwt. Kokostaart: Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter in en bestuif hem met bloem. Meng in een kom de kokosrasp, maïzena, bloem en een snufje zout. Klop in een andere kom de roomboter met de suiker tot een smeuïg mengsel. De boter verandert licht van kleur door het mixen. Klop de eieren met de kokosmelk en het vanille-extract los in een aparte kom. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het botermengsel. Als dit goed is opgenomen kun je de helft van het eiermengsel toevoegen. Herhaal dit tot dat zowel de droge als natte ingrediënten volledig zijn toegevoegd. Verdeel het beslag over de springvorm en plaat het voor 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de taart gaar is door er in het midden een prikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem op gaat maken. Kokosbotercrème: Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met de achterkant van het mes het merg eruit. Klop de roomboter samen met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje tot een gladde botercrème. Voeg vervolgens de roomkaas toe en zorg dat het een romige lichtgekleurde crème is. Roer tot slot de kokosrasp erdoor. Doe de kokosbotercrème in spuitzak, zodat deze klaar staat voor gebruik. Opmaak taart: Als beide taarten volledig zijn afgekoeld kun je de taart opbouwen. Smelt de chocolade au bain-marie, hoe dat kunt doen lees je als je hier klikt. Snijd de chocoladebiscuit met behulp van een broodmes (of taartzaag) horizontaal doormidden. Leg de onderkant van de cake op een taartschaal en smeer die in met de helft van de jam. Spuit op de rand toefjes kokosbotercrème. Leg de kokosbodem erop en smeer deze in met de overige aardbeienjam. Spuit ook op deze rand toefjes botercrème. Leg tot slot de laatste laag chocoladebiscuit op de taart en druk hem zachtjes een beetje aan. Toef deze geheel af met de kokosbotercrème. Garneer de taart tot slot met de gesmolten pure chocolade. Hij is erg machtig dus je haalt er met gemak 12 tot 16 stukjes uit.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |