Met zijn vijven hebben we een kalkoen van 3 kg niet op gekregen, maar geen man over boord met restjes kun je hele lekkere gerechten maken, onder andere deze kalkoenragout. Het is een makkelijk recept, maar ontzettend lekker. Het verbaasde mij hoeveel vlees er nog aan de kalkoen zat. Hiervan kon ik dus een grote pan ragout maken waarvan ik een deel ingevroren heb.
2 Comments
Toetjestijd!! Toch altijd lekker die zoete lekkernij om de heerlijke maaltijd mee af te sluiten. Zelf vind ik het altijd prettig als het toetje al grotendeels klaar staat, zodat ik me daar niet meer om hoef te bekommeren. Deze ijstaart met stoofperen is zo’n toetje dat ontzettend lekker is, maar dat je ook helemaal kunt voorbereiden, zodat je er de dag zelf geen omkijken naar hebt. Hopelijk heb ik jullie met dit suggestiemenu weer kunnen inspireren en wordt het weer een smaakvolle kerst.
Als hoofdgerecht heb ik een klassiek kerstdiner gemaakt de gevulde kalkoen. Ideaal voor een makkelijke kerst, je kunt hem namelijk makkelijk een dag van tevoren vullen en tot 2 uur voor het diner in de koelkast laten staan.
Het is weer de tijd van het jaar dat we na moeten denken over het kerstdiner. Dit jaar zijn het geen drie verschillende suggestiemenu’s, maar één menu met zowel vlees als vis. Ik heb het zelfs verdeeld in drie etappes. Vorige week zaterdag ben ik gestart met het eerste onderdeel het voorgerecht, deze heerlijke risotto.
Het is een simpele risotto, maar ontzettend lekker. Belangrijk is dat de risotto mooi romig blijft en de rijstkorrel lekker zacht is. Het is eindelijk zover ik heb mijn kerstrecepten uitgetypt! Het begint met deze chocolade kokostaart. Ben je nog op zoek naar een recept voor een lekkere taart om je gasten mee te ontvangen, stop dan met zoeken je hebt het recept gevonden. Met deze heerlijke luchtige taart beginnen de kerstdagen goed.
|