Dit recept is een echte klassieker die ik van mijn moeder heb geleerd. Hier maak ik altijd een grote pan van (lees het dubbele recept), zodat ik meteen wat bakjes kan invriezen.
Zoals jullie wel merken kook ik niet zo vaak met pakjes en zakjes en maak ik veel van de sausen zelf, maar dit is zo’n recept waarbij ik wel gebruik maak van zakjes. Mijn moeder maakte dit onder andere altijd met de kermis en carnaval. Dan was/is het een zoete inval wie er komt eten en maakte ze een grote pan. Wat overbleef deed ze vervolgens gewoon in de diepvries. Dit doet ze vaak nog op de maandag van de kermis en carnaval dus reden genoeg dat we met die dagen met zijn alle bij haar aan tafel zitten.
0 Comments
Eten jullie wel eens vegetarisch? Wij minimaal 1 keer in de week, maar vaak 2 keer gewoon omdat je ook heerlijk kunt eten zonder vlees en vis.
Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens koolhydraatarm. De standaard cannelloni heb ik vervangen door zelfgemaakte cannelloni van courgettes. Voor degene die een koolhydraatarm dieet volgen, ik tel zelf geen calorieën, dus ik kan je niet vertellen hoeveel er precies in zitten. Wel heb ik het ingrediënt dat de meeste calorieën heeft vervangen door courgette, dus wellicht mag je dit heerlijke recept hebben. En zo niet ook de moeite waard om het klaar te maken op een dag dat je spijbelt van je koolhydraatarme dieet. Voor degene die net als ik geen calorieën tellen, dit is wel echt een aanrader om een keer te maken! Ook makkelijk om voor te bereiden, zodat je het ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Voor de mensen die niet zonder vlees kunnen voeg rul gebakken gehakt toe aan het ricottamengsel en je hebt een heerlijke cannelloni met vlees. Lekker soep! Op een regenachtige dag als gisteren vind ik het heerlijk om soep te eten, dus maakte ik samen met Eliza-Jane champignonsoep. Eigenlijk vind ik dat je soep altijd kunt eten, als het warm is, maar ook bij een koude of regenachtige herfstdag, als lunch, als maaltijd of gewoon tussendoor. Ik ben dan ook fan van soeprecepten. Vaak zijn het van die recepten die je in mum van tijd op tafel zet en die ook lekker zijn. En vandaag kun je een champignonsoep recept toevoegen aan je collectie soeprecepten. Dit is gemakkelijk om te maken en de soep is lekker romig van smaak.
De foto’s zijn niet zo mooi, omdat ik het met slecht licht gefotografeerd heb. Naast dat ik het lekker vond is dit ook een goede reden om het snel weer eens te maken en een betere foto met jullie te delen.
De herfst is weer aangebroken, dat betekend dat pompoenen weer volop te verkrijgen zijn. Het is dus tijd voor herfstrecepten en om te starten deze vegetarische pompoenrisotto. Meestal is het op vrijdag restjes dag. Ik doe namelijk op zaterdag de ‘grote’ boodschappen en kom de rest van de week alleen nog in de winkel voor de ingrediënten die minder lang houdbaar zijn.
In dit geval had ik de zelfgemaakte pesto van twee weken geleden nog staan die echt op moest. Daarnaast lag er nog wat groenten in de koelkast (of aanrecht, want bewaar je tomaten niet in de koelkast) liggen. Ook zorg ik dat ik altijd wat vlees, zoals gehakt en kip, in de vriezer heb liggen voor restjesdagen. Met deze ingrediënten maakte ik deze erg lekkere pasta pesto. Eten jullie regelmatig burgers? Wij namelijk wel hamburgers, kipburgers, visburgers of pulled pork, een paar uit het assortiment die wij regelmatig eten.
Ik moet wel toegeven dat we burgers over het algemeen in het weekend eten, maar soms ook als de maaltijd makkelijk en snel moet zijn. Dit burgerrecept is ontzettend lekker! Ik denk wel mijn favoriete burger. En je hebt hem ook nog eens binnen 20 op tafel staan. Soms hak ik de kip fijn in een hakmachine, zodat ik de burger nog meer kan kruiden (met bijvoorbeeld tijm en rozemarijn). In dit geval gebruikte ik gewoon een mager kipfiletje en kruiden ze alleen met peper en zout. Al het ander lekkers op de burger voegt voldoende smaak toe. Ik vond het wel eens tijd voor een gnocchi recept op mijn blog, deze staan er namelijk nog geen op. Daarom vandaag dit super lekkere gnocchi recept met een truffelroomsaus. Naast dat het ontzettend lekker was is het ook nog eens een makkelijk en snel recept dat je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Ideaal dus om te maken na een drukke werkdag.
Het weekend staat weer voor de deur, dus is het tijd voor een lekkere en makkelijke weekendsnack. Deze keer is het de quesadilla. In Mexico wordt de quesadilla ook wel gegeten zoals hier de tosti. Er zit ook lekker wat kaas in en ik heb ze ook gewoon in een tosti-ijzer gemaakt.
De quesadilla is snel gemaakt dus ook ideaal om als lunch of als borrelhapje te serveren, maar door onder andere de bonen ook goed vullend als avondmaaltijd. Courgetti is een lekkere en makkelijke vervanger voor pasta’s. Je kunt het namelijk kant-en-klaar in de winkel kopen. Mocht je geen goede spiraalsnijder of iets waar je snel goede courgetti mee kunt maken, koop hem dan vooral kant-en-klaar in de winkel.
De eerste keer dat ik courgetti maakte dacht ik dit wel even met mijn mandoline te doen, die van mij was daar helaas niet geschikt voor. Het gevolg was dat ik drie courgetten met de hand in hele dunne reepjes heb gesneden om er toch courgetti van te kunnen maken. Dit snelle, makkelijke en vooral lekkere recept heb je binnen 20 minuten op tafel staan. Dit is echt een ideale salade om de restjes groenten uit de koelkast mee op te maken. Ik maak deze regelmatig aan het einde van de week of voor bij het barbecueën of gourmetten. De enige twee ingrediënten die ik daarvoor in huis haal is witte kool en spekjes (mocht ik deze niet in de koelkast hebben liggen). De andere ingrediënten die ik toevoeg zijn de groentes die overgebleven zijn van het koken in die week. Deze keer lag er nog paprika, komkommer en brie in de koelkast. Appels, zongedroogde tomaten en pijnboompitten en de ingrediënten voor de dressing heb ik altijd in huis.
Persoonlijk ben ik gek op van die restjes recepten, want af en toe heb ik zoveel over en het is jammer om het weg te gooien. Naast dit saladerecept maak ik ook regelmatig soepen, hartige taart of andere restjes recepten, maar die zal ik zo af en toe eens met jullie delen. |