De Spaanse tortilla is iets heel anders dan de Mexicaanse tortilla. De Spaanse kunnen we ook wel de aardappeltortilla noemen en wordt vaak geserveerd bij (Spaanse) tapas. Deze tortilla wordt gemaakt van aardappels en eieren en is zowel koud als warm lekker. De combinatie aardappel en ei maakt het een zwaar gerecht dus als tapas hapje is een klein puntje of blokje voldoende.
Het makkelijke aan deze tortilla vind ik dat je eindeloos kunt variëren met het toevoegen van vlees, groenten en kruiden. Dat is een van de redenen waarom ik het ook wel eens als avondeten serveer.
0 Comments
In mijn jeugd aten we bijna iedere dag soep, gewoon als voorgerecht. Tegenwoordig eet ik alleen met kerst of in een restaurant nog soep als voorgerecht. Als ik soep maak dan is het vaak een maaltijdsoep of als hoofdmaaltijd. Soep is ook zo’n makkelijke maaltijd die we regelmatig in het weekend eten, met lekker (stok)brood erbij en verse kruidenboter heerlijk. Het weer was wat herfstig dus fijn om deze heerlijke paprikasoep te eten.
Ik bak regelmatig iets lekkers met onze dochter, ja ze heeft de liefde voor koken van haar moeder. Met haar eigen mes (de kiddikutter ideaal voor jonge kinderen ze kunnen er niet mee in hun vingers snijden!) staat ze regelmatig mee groenten te snijden. Als we samen gaan bakken zijn het meestal lekkere koekjes, cake of taartjes, maar iets waarbij ze kan meehelpen. Deze keer waren het de goudse moppen (neutraal die je voor op de foto ziet). Tussen de middag aten we yoghurt met blauwe bessen, dat inspireerde me tot deze koekjes. We hadden alleen al koekjes gebakken die dag dus heb ik gewacht tot ze in bed lag en alsnog een lading gebakken, zodat ik weer een leuk bakrecept met jullie kan delen. Volgende keer zal ik een hartig bakrecept met haar maken. Voor nu het recept van deze goudse moppen met blauwe bessen. Ps onze omgeving is blij met het feit dat ik weer aan het bloggen ben ze worden weer overladen met lekkers.
Op zondag heb ik niet altijd zin om heel uitgebreid te koken, dan is het vaak comfort food. Deze pizza is ook zo’n heerlijke comfort maaltijd. De dag ervoor had mijn man een kippetje op de barbecue bereid, zoals je kunt zien op de foto 😉
De kip was niet helemaal op gegaan een perfect excuus om met de restjes een heerlijke pizza te maken. Overigens zijn de zelfgemaakte pizza’s zoveel lekkerder dan de kant-en-klaar pizza’s en het is zo simpel om te maken. Daarom hier het recept van de pizza calzone. Risotto is zo’n gerecht waar ik dol op ben. Je hebt er weinig afwas van omdat je maar 1 pan nodig hebt, ja wij hebben geen vaatwasser dus dan is zo minmogelijk afwas altijd wel prettig. Deze venkelrisotto is lekker smeuïg en vrij simpel te maken.
Deze keer heb ik hem vegetarisch gemaakt, maar het is ook erg lekker met een stukje varkenshaas of gerookte kip. Saladerecepten kan ik nooit genoeg hebben. Vooral in de zomer als ik geen zin heb om al te lang in een warme keuken te staan. Deze salade heb ik veel gemaakt aan het einde van de lente en in het begin van de zomer. Toen waren er nog verse peultjes en tuinbonen bij de boer (uit Nederland) te verkrijgen. Natuurlijk zijn er nu ook nog verse peultjes te verkrijgen, dus deze salade is zeker een aanrader met deze warme dagen.
Als je zelf een dressing maakt met azijn, zorg dan altijd dat je de dressing proeft voor dat je het door de salade mengt. Wij zijn namelijk net op vakantie geweest en ik bestelde een carpacciosalade, je moet weten dat ik gek ben op carpaccio. Helaas heb ik deze salade laten staan de olijfolie/azijn verhouding was helemaal verkeerd de tranen sprongen in mijn ogen toen ik de salade at. Begin desnoods 3 keer opnieuw of koop dressings, maar dat is zo belangrijk en kan de salade maken of breken. Door het mooie weer van deze zomer kan ik het aantal ijsjes dat ik de afgelopen maanden heb gegeten niet meer tellen. Over het algemeen waren het ijsjes die ik zelf gemaakt had, maar natuurlijk liggen er ook altijd ijsjes uit de supermarkt in de vriezer te wachten. Ondertussen heb ik diverse ijsvormpjes, zodat ik diverse soorten ijsjes kan maken en we dus kunnen kiezen wat we eten.
Op de valreep van deze ontzettende mooie zomer toch nog even een ijsjesrecept, maar gelukkig werkt het weer mee en is er nog tijd om dit zelf te proberen. Nadat het veelte lang stil is geweest op de website weer eens een bericht. De stilte is begonnen met de zwangerschap van mijn zoon. Deze zwangerschap verliep helaas minder prettig dan de eerste waardoor ik het bloggen helemaal links heb laten liggen, lees koken op zich vervloekt heb en vooral mijn man dat voor zijn rekening nam. Afgelopen februari hebben we een wolk van een zoon gekregen, dit maakte alles weer goed. En begon mijn zin in voedsel/koken ook langzaam weer terug te keren. Op mijn Instagram account verschenen ook weer regelmatiger foto’s van voeding. En dit recept en mijn dochter, Eliza-Jane, hebben ervoor gezorgd dat ik het schrijven ook weer daadwerkelijk op heb gepakt. Eliza-Jane vond het zo ontzettend lekker. Tijdens de extreme hitte van afgelopen tijd waarin zij erg slecht at was het een genot om haar zo te zien smikkelen en genieten van de maaltijd.
Door middel van roosteren of grillen worden je groenten nog lekkerder. Daarom gebruik ik deze techniek regelmatig. Dit komt natuurlijk niet doordat je ze simpelweg in de oven legt, maar doordat je er olijfolie met smaakmakers zoals knoflook en diverse kruiden aan toevoegt. De salade die ik vandaag met jullie deel bestaat uit geroosterde groenten. Hij was echt heerlijk, zelfs Eliza-Jane kreeg er geen genoeg van ze at de schaal mee leeg (dit kun je zien in een filmpje op mijn Instagram). Oh ja ik heb de salade vegetarisch gegeten, maar natuurlijk ook lekker om te combineren met kip of (ros)bief. |