Dit recept schreef ik al in de winter van 2016, die foto’s kon ik niet meer vinden. Het recept heb ik deze week opnieuw gemaakt en verfijnd. Toen gebruikte ik toen de dubbele Beuk van het Baokels Bumpke. Dat is een biertje dat ze speciaal voor het 1300-jarige bestaan van Bakel hadden laten ontwikkelen. Helaas is het niet meer te verkrijgen, was anders wel een erg lekker biertje! Daarom heb ik het recept nu gemaakt met een biertje dat we beide graag drinken de tripel karmeliet.
0 Comments
Van paprikasoep kan ik echt niet voldoende recepten van hebben. Eliza-Jane is namelijk gek op paprika, deze soep at ze dan ook ontzettend goed. En natuurlijk snoepte ze stiekem al rauwe paprika weg terwijl ik het aan het snijden was. Deze soep at ze twee bekers vol, dus deze paprikasoep zal hier in huis vaker gemaakt worden.
Voor de lunch op vrijdag stonden vorige week gevulde kaasflensjes op het menu. Het leuke van die lunch was dat mijn broer mijn moeder belde of hij bij haar kon komen lunchen. Hij kwam dus ook spontaan en gezellig mee eten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zeggen we hier altijd. En zoals mijn man zou zeggen: ‘jij maakt toch altijd te veel dus voldoende eten voor een paar extra gasten’.
Krijg je dit weekend bezoek en wil je iets lekkers op tafel zetten, maar geen idee wat? Ik maakte deze drie salades voor Dylan zijn verjaardag. Misschien idee om deze een keer te maken. Bij mijn bezoek vallen ze altijd goed, maar ze zijn ook ontzettend lekker op brood/harde broodjes.
Met carnaval in het vooruitzicht vandaag weer een recept dat wij dan vroeger thuis vaak aten. Een echte klassieker van mijn moeder. Zoals jullie weten kook ik weinig met pakjes en zakjes. Ik zal toegeven dat ik met dit soort dagen naast een pizza of shoarma vooral gemakkelijk kook en dan komen er pakjes bij kijken.
Halverwege januari plaatste ik mijn basisrecept voor vanillekoekjes al online. Toen maakte ik ook al chocolade koekjes. Ook dit deeg loopt minimaal uit, waardoor ze ideaal zijn om figuurkoekjes mee te bakken. Dat deden wij dan ook gretig, naast de ronde koekjes voor de foto’s voor op de blog maakte we ook dieren koekjes. Met een kleine meid die zelf een camera heeft moesten deze koekjes natuurlijk ook op de foto.
Het is weer wintersporttijd en daar kun je natuurlijk de lekkerste Tiroler Gröstl eten. Ik maakte een paar weken geleden deze Tiroler Gröstl, omdat ik een verzoek kreeg of ik een lekker recept wist. Altijd leuk om verzoekjes te krijgen, deze keer kwam het vanuit mijn familie. Die uitdaging nam ik aan en aangezien de kinderen en Luke het goed aten is het denk ik geslaagd.
Deze fris zoete stamppot doet je naar de zomer verlangen. Gelukkig werkt het weer deze week mee, wat helaas niet betekend dat we al het winterse weer al gehad hebben voor dit seizoen.
Doordat ik de aardappels verving door zoete aardappel is de stamppot ook nog koolhydraatarm. Het is een gemakkelijke maaltijd die je binnen 25 minuten op tafel hebt staan. Ik denk dat we voorlopig een nieuwe eet date hebben met mijn ouders. Sinds een paar weken komen ze op vrijdag lunchen. Eerst kwamen ze dan op de koffie om de kinderen te zien, maar af en toe kwam het op dat moment niet uit en kwamen ze rond lunchtijd. Zo is deze nieuwe lunchdate ontstaan. En het geeft mij de gelegenheid om een lekker lunchgerecht te maken dat ik vervolgens ook weer met jullie kan delen.
Doen jullie aan Valentijnsdag? Wij eigenlijk nooit. Om heel eerlijk te zijn vier ik liever iedere dag onze liefde voor elkaar en ons gezin dan daar speciaal een dag voor te benoemen. Natuurlijk hebben wij ook momenten die we extra vieren, zoals onze huwelijksdag dan gaan we meestal met zijn tweeën uiteten.
|