Dit is een koolhydraatarm recept, maar laat je dat niet afschrikken. Ik tel overigens niet de exacte koolhydraten en calorieën, dus tel het zelf even om te controleren of het ook in je dieet past. Dit was een restjes maaltijd we hadden namelijk nog pompoen en courgette die op moest. Op zo’n moment spit ik mijn koelkast, diepvries en kelder uit om te kijken wat ik nog meer kan gebruiken. Mij verbaast het altijd hoeveel ik stiekem toch op voorraad heb. Mijn man overigens niet die zegt altijd mocht er nu iets uitbreken overleven we wel met die voorraad van jou
0 Comments
Afgelopen vrijdag was een vriendin van mij jarig. Zij kwam vorige week woensdag op bezoek en ik had bedacht om haar verjaardag dan met de kinderen te vieren. Daarom bakte ik vorige week deze gezellige winterse appeltaart. Samen met een tekening en een cadeautje van de kids voelde ze zich alvast een beetje jarig.
Wij zijn gek op goed gevulde maaltijdsoepen die je binnen een half uur op tafel hebt staan. En nu het winter is maken we gretig gebruik om weer al die lekkere wintermaaltijdsoepen te eten, zoals erwtensoep, goulashsoep en deze bruine bonensoep. Deze bruine bonensoep leerde mijn moeder me maken en komt iedere winter weer voorbij. We maken een grote pan waarvan we de soep die overblijft invriezen. Op deze manier kunnen we de hele winter van de bruine bonensoep genieten, terwijl we hem maar een keer hebben gemaakt.
Tosti’s is een van mijn favoriete lunches. Makkelijk, lekker en je kunt zoveel combinaties maken. Deze tosti met gebraden kip is toch wel een van mijn favoriete.
Wist je trouwens dat je tosti’s ook heel goed in een airfryer kunt maken. Voor deze foto deed ik het in mijn tosti-ijzer, maar meestal doe ik dat in de airfryer. Dat scheelt me weer die tosti-ijzers schoonmaken. Een gezonde pizza die boordevol met groentes zit. Zelfs de bodem is van groente gemaakt, namelijk van bloemkool.
Zoals je op de foto kunt zien at Dylan dit ook met ons mee. Zo jong als hij is hij is nu al fan van pizza. In het recept leg ik ook uit hoe ik een babyproof pizza maakte. Eliza-Jane is gek op chocolademelk, als ik haar haar gang zou laten gaan dan zou ze de hele dag door chocolademelk drinken. Helaas heeft ze een moeder die vindt dat ze ook wat anders moet drinken😉.
Stop niet met lezen als je de ingrediënten ziet, want het is echt de moeite waard om te maken! Het was namelijk ontzettend lekker. Dit is zo’n recept dat Eliza-Jane dan weer wel goed at en waarvoor we ook niet aan hoefde te dringen om het haar te laten eten.
Vandaag staat er een vegetarische lasagne op het menu. Met extra veel groentes, namelijk 6 verschillende soorten paprika, wortel, prei, champignons, courgette en ui. Vaak wordt lasagne met tomatensaus gemaakt, maar deze lasagne niet. Toch is het een rode saus, ik maakte de saus namelijk van geroosterde paprika en wortel.
Eliza-Jane en ik hebben ondertussen vele verschillende soorten koekjesdeeg uitgeprobeerd. Vaak loopt het deeg uit in de oven. Dat is niet erg als je zelf koekjes wilt bakken, maar met Eliza-Jane maak ik koekjes in verschillende vormen. Het gevolg was dat de vormen iedere keer minder goed te herkennen waren na het bakken. Na vele pogingen hebben we een recept ontwikkeld dat een blijvertje is. Zoals je op deze foto ook kunt zien behoudt Nijntje gewoon haar vorm.
Vorig jaar plaatste ik al twee recepten waarin ik spruitjes net even anders verwerkte, namelijk een Mac and cheese en een quiche. Ik ben namelijk gek op spruitjes. Toen ik zelf een kind was mochten wij op onze verjaardagen altijd kiezen wat we aten ik koos dan standaard spruitjes met aardappelschijfjes en bief. Doordat ik ze zo lekker vind probeer ik ze mijn kinderen ook zo goed mogelijk te leren eten.
|