ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Uiensoep

17/10/2018

0 Reacties

 
Toen ik jonger was lusten ik geen uien, maar mijn ‘lievelingssoep’ was uiensoep, snap jij het dan nog? Ik werd regelmatig raar aangekeken als ik uiensoep bestelde, maar vervolgens de uien uit je salade liet halen. Op rauwe uien ben ik nog niet echt dol, vooral niet als ze dik gesneden zijn en er veel te veel op een salade liggen zullen ze ook op mijn bord blijven liggen. Maar op uiensoep ben ik nog steeds gek. Daarom maakte ik deze uiensoep met kaascrouton.

Het belangrijkste aan uiensoep is dat je de uien langzaam laat garen. Dan karamelliseren de uien en dat zorgt voor die zoete smaak aan de soep. Zet het vuur dus niet te hoog en heb even geduld.
Foto
Ingrediënten:
  • 1 kilo uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 liter runderbouillon (kokend water met bouillonblokjes)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • 1 stokbrood
  • 75 gram geraspte kaas
  • Peper
  • Zout.

Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in ringen, halveringen en fijn. Zo komen ze in diverse vormen in de soep, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om ze allemaal hetzelfde te snijden. Hak de knoflook fijn.

Verhit de boter in de soeppan. Als de boter gesmolten is kun je de uien en knoflook aanbakken. Doordat het er zoveel zijn heeft dit even zijn tijd nodig, zeker 30 minuten voordat ze allemaal gebakken zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door de pan. Als de uien goed aangebakken zijn (goudbruin van kleur zijn) voeg je de bloem toe. Laat deze ook gaar worden dit duurt ongeveer 3 minuten.

Blus de uien af met de witte wijn en laat dit even koken, zodat de alcohol kan vervliegen. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Breng de uiensoep op smaak met peper en zout.

Voor de garnering maakte ik nog een kaascroutons. Verwarm daarvoor de oven voor op 200 graden (op de grillstand als je oven deze een heeft).

Snij een stokbrood in plakken en strooi er geraspte kaas op. Zet ze 5 minuten bovenin de oven, zodat de kaas kan smelten.

Garneer de uiensoep in het bord met geraspte kaas en de kaascrouton.
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact