ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

PreKerst diner 1

11/12/2014

0 Comments

 
Ik kreeg de vraag van een lezer of ik nog recepten wist voor het kerstdiner. Daarom heb ik me afgelopen zondag verdiept in gerechten die je met kerst zou kunnen serveren. Het menu was: Gevulde champignons met tomaten, Zalmpakketje met zoete aardappelpuree en broccoli en een bladerdeeg kersttaartje met aardbeien. Het was ook nog eens een low budget menu.   
Foto
Picture
Gevulde champignons met tomaten
Ingrediënten voor 2 personen: 1 teentje knoflook, 150 gram zongedroogde tomaten, 1 tl oregano, ½ el tomatenpuree, 2 grote champignons of portobello’s, 1 el pijnboompitten, 3 kleine bolletjes mozzarella, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal de zongedroogde tomaten uit het potje en laat ze uitlekken. Intussen kun je het teentje knoflook pellen en hak het fijn. Snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten en mozzarella ook fijn. Voeg deze ingrediënten samen in een kommetje samen met de tomatenpuree en oregano. Hol de grote champignons of portobello’s uit en snijd een beetje van het binnenste van de champignons fijn, zodat dit bij het tomaten mengsel kan. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Je kunt het gewoon proeven, rauw is het ook lekker.

Maak de uitgeholde champignons ook op smaak met een beetje peper en zout. Vul de uitgeholde champignons met het tomatenmengsel en zet ze in een kleine ovenschaal. Bak de champignons in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Als de champignons ongeveer 10 minuten in de oven staan strooi er dan nog wat pijnboompitjes overheen.

Foto
Picture
Zalmpakketje met zoete aardappel en broccoli
Ingrediënten voor 2 personen: 1 zalm moot, 2 vellen bladerdeeg, 1 el tomatenpuree, 1 el kruidenkaas, 1 tl oregano, 1ei, 1 grote zoete aardappel, schuitje melk, ½ broccoli, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes en kook deze gaar in water. Snijd de zalmmoot doormidden. Besmeer op het midden van de vellen bladerdeeg wat tomatenpuree. Leg hier de zalmmoot op en besmeer deze met kruidenkaas. Strooi hier een beetje oregano, zout en peper op. Besmeer de randjes van het bladerdeeg met een beetje water, zodat ze goed blijven plakken, en vouw het dicht tot een pakketje. Klop het eitje los en smeer het zalmpakketje in met ei. Plaats dit in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Was de broccoli en haal de roosjes van de steel. Kook deze gaar. Als de aardappel gaar is kun je het water afgieten en er met een stamper een fijne puree van maken. Voeg een schuitje melk toe, zodat je een smeuïge puree krijgt. Maak de puree op smaak met peper en zout.

Als de zalmpakketjes en de broccoli ook gaar zijn kun je de borden opmaken.

Foto
Bladerdeeg kersttaartje met aardbeien
Ingrediënten voor 2 personen: 4 vellen bladerdeeg, 1 ei, 1 el suiker, 100 ml vanillevla, 150 gram aardbeien en poedersuiker.  

Haal even voor je begint de plakken bladerdeeg uit de diepvries, zodat ze kunnen ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Steek met een vormpje uit 2 van de vier vellen bladerdeeg een ster. Leg de plak met de ster eruit op een vel bladerdeeg dat nog heel is. Leg de ster weer losjes terug op de plek waar hij uit kwam. Leg deze plakken bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop een eitje los en strijk het bladerdeeg in met het losgeklopte ei. Bestrooi het met een beetje suiker en bak het ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Was en snijd in tussen een aantal aardbeien in vieren. Haal na 10 minuten het bladerdeeg taartje uit de oven. Snijd het sterren dekseltje er voorzichtig uit en vul het taartje met een aantal aardbeien. Plaats de taartjes dan nog 5 tot 10 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Als de kersttaartjes gaar zijn haal ze dan uit de oven. Vul het taartje met vanillevla en maak het af met een de aardbeien.

Smakelijk eten!

Komende zondag maak ik ook weer een PreKerst diner. Dan staat op het menu: een Aardappel-currysoep met garnalen, Beef Wellington en een Zuccotto.

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact