Naast bitterballen doen mini pizza’s het ook altijd goed op feestjes bij ons. Daarom op de valreep voor oud en nieuw nog het recept van deze mini pizza’s met verschillende soorten beleg.
0 Comments
Gaan jullie hapjes maken voor oud en nieuw? Zo ja, zijn jullie er al uit welke hapjes het gaan worden? Gehaktballetjes vallen bij mijn familie en vrienden altijd in de smaak. Daarom staan ze regelmatig op tafel. Wij variëren wel tussen diverse recepten. Voor nieuwjaar vind ik het altijd leuk om het net iets specialer te serveren dan normaal. Dat is de reden waarom ik dit recept met een tomatensaus erbij maakte.
De flammkuchen kun je vergelijken met de pizza alleen smeer je deze niet met tomatensaus in, maar in dit geval met crème fraîche. Het basisrecept van het deeg is makkelijk om te maken, maar van tante Fanny hebben ze het ook kant-en-klaar in de winkel liggen. Je kunt de flammkuchen eten als avondmaaltijd, maar ik sneed hem in kleine stukjes en serveerde hem als hapje.
Wij houden van vis en vlees, daarom hebben we zowel vlees als vishapjes gemaakt. Ook met oud en nieuw zal er een combinatie op tafel staan.
Deze scampi’s zijn ideaal om ’s middags voor te bereiden, zodat je ’s avonds niet te lang in de keuken hoeft te staan. Het zoete van de mango smaakt heerlijk bij het zoute van de garnalen met de ruwe ham. Deze hapjes voor oud en nieuw maakte ik tweede kerstdag. Ik had namelijk nog geen tijd gehad om ze eerder te maken, dus bedachten we dat dit een mooie gelegenheid was. We waren tweede kerstdag lekker samen met ons gezin dus kon ik (samen met Eliza-Jane) lekker de ochtend in de keuken staan.
Het aller laatste kerstrecept dit jaar. Deze heb ik voor het laatste bewaard, omdat je het meeste wellicht in huis hebt of nog gemakkelijk kunt aankomen, natuurlijk kun je ook variëren met beleg. Alleen je brood al uitsteken ziet er gezellig uit. Eliza-Jane at spontaan 4 van deze boterhammetjes omdat ze deze zo leuk vond. Als wij er wilde pakken zei ze nee is van mij mama. Dus maak er voldoende zodat je zelf niet zonder ontbijt zit😉
Bij ons is de insteek van het ontbijt dat we dat met het hele gezin doen, maar helaas lukt dat vaak niet. Of een van de kinderen slaapt nog of we waren te traag met het aankleden en wassen dat het vlugvlug moet. Daarom pakken wij met kerst altijd uit met het ontbijt. Naast hartige gerechtjes komen er dan ook zoete gerechten op tafel zoals deze pannenkoekjes.
En weet je ook onze baby van 10 maanden at dit. Voordat ik het zout erbij deed, bakte ik voor hem alvast 1 pannenkoekje. Ik gaf hem overigens geen chocolade, wel voegde ik een paar ongebakken bananenstukjes toe aan de pannenkoek. Hij vond het heerlijk! Let wel op, zorg dat je het goed klein snijdt. Dylan heeft nog geen tandjes en ook al had hij die wel dan is pannenkoek moeilijk te bijten voor zo’n kleintje. Snijd het dus goed klein, zodat je kleintje er zich niet in kan verslikken. Let wel op als je baby nog jonger is dan 10 maanden, vervang voor je baby dan de gewone melk door flesvoeding melk of gekolfde melk. Dylan krijgt gewone flesvoeding normaal, maar gezien zijn leeftijd en de kleine hoeveelheid melk die hij binnen kreeg heb ik voor gewone melk gekozen. Hij heeft er geen last van gehad en heeft op deze manier vast kennis gemaakt met gewone melk over 1,5 maand krijgt hij niet anders meer. Afgelopen weken hebben jullie diverse kerstrecepten voorbij zien komen. Van koekjes tot vegetarisch tot prachtige bijgerechten. Het enige dat nog ontbreekt zijn recepten voor ontbijt of de lunch.
Ik weet niet wat jullie met die dagen eten, maar bij ons is het alleen ontbijt en het kerstdiner. Over het algemeen komen we namelijk vroeg in de middag bij elkaar. Dan wordt er gestart met koffie/thee en wat lekkers daarbij. Vervolgens komen de amuses op tafel gevolgd door het kerstdiner. Die lunch laat ik daarom met dit soort dagen altijd achterwegen. Begin november zijn wij een weekend naar Zwolle geweest, hier komt begin januari een blog over online. We hadden bewust geen ontbijt in het hotel erbij gereserveerd, zodat we bij een van de brasseries lekker konden ontbijten. Daar at ik zoiets, maar dan net iets anders. Dat inspireerde me om ook een paar leuke ontbijtrecepten te maken en met jullie te delen. Om het in de ochtend gemakkelijk te houden, bak ik de spekjes de avond ervoor uit. Ook maak ik de champignons de avond ervoor schoon en snijd ze vast in stukken. Ja ook ik houd van gemak en in de ochtend van niet al te veel werk voor een lekker ontbijt 😉 Nog een paar dagen en de meeste onder ons staan druk in de keuken te koken. Het is namelijk bijna kerstmis. Hebben jullie je menu al klaar? Misschien toch nog even dit recept bekijken en je menu veranderen.
Voordat ik de laatste kerstrecepten online knal, de ontbijtrecepten, staat nu deze showstopper online. De combinatie kokos en chocolade vind ik echt geweldig, dat bleek maar weer bij deze taart, want hij was superlekker. Dit soort taarten maak ik alleen voor speciale gelegenheden, zoals kerst en verjaardagen. Door het jaar heen gun ik mezelf niet de tijd om dit soort pareltjes te maken. Doen jullie dat wel? Ik heb de recepten apart uitgewerkt om het overzichtelijk en duidelijk te houden. Je kunt het natuurlijk allemaal door elkaar maken wat je zelf het prettigste vindt. De Viennetta ijstaart is niet meer uit de supermarkt weg te denken. Het typerende aan Viennetta ijs zijn de flinterdunne chocolade laagjes tussen het ijs.
En om eerlijk te zijn tijdens mijn zwangerschap van Eliza-Jane stond er steevast een in onze vriezer. Het Viennetta ijs was in het laatste trimester mijn zwangerschap craving. In die tijd ontdekte ik dan ook dat je het ontzettend makkelijk zelf kunt maken en dat deed ik dus ook regelmatig. Het voordeel aan iets zelf maken is dat je kunt variëren met smaken. Ik heb dan ook uitgebreid getest wat ik nou lekker vond qua smaak. Deze combinatie was een van mijn favorietjes en ik maak hem nog regelmatig. Ik kan je nog iets beloven dit is zo’n makkelijke ijstaart (kerstdessert) je hebt het binnen 25 à 30 minuten gemaakt, maar je moet wel geduld hebben. Ook dit is een recept dat je gerust een paar dagen van tevoren kunt maken. Dan hoef je het met kerst alleen nog maar te decoreren. Ps. Dit is een manier van ijs maken zonder ijsmachine of rauwe eieren. Iedereen mag het dus eten en kan het maken. |